İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan ittifak açıklaması

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan ittifak açıklaması

Politika Haberleri  / Türkiye Gazetesi

CHP lideri Özgür Özel'in ittifak açıklamalarının ardından ilk defa konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İttifak meselesi kişinin kararıyla değil partilerle ilgili bir süreç. Biz her zaman en iddialı olduğumuz şey toplumsal ittifak olarak açıkladık. Toplumsal ittifakı en güçlü şekilde kurmaya kararlıyız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da etkili olan sağanak ve fırtına nedeniyle yaşanan olumsuzluklar, İYİ Parti'nin İstanbul aday adayı ve ittifak konusuna dair açıklamalarda bulundu. 

İstanbul'da hafta sonu yaşanan şiddetli yağış ve fırtınaya dair açıklamalarda bulunan İmamoğlu, metrobüs hattında kazaları azaltacak önlemler aldıklarını söyledi.

"BU KAZALAR İMAMAOĞLU DÖNEMİNDE OLMUYOR SADECE"

İBB'ye yönelik eleştirilere cevap veren İmamoğlu şöyle devam etti:

"İETT’yi İSKİ’yi gündeme alıp İBB’nin kurumlarını küçülten, onları aşağılamaya gayret eden muhalefetin bu anlayışını İstanbul’da çok üzülerek takip ediyorum. Bakın bizi eleştirebilirsiniz, şurada kaza oldu diyebilirsiniz. Bu kazalar İmamoğlu’nun döneminde olmuyor sadece. Sıfır kaza diye bir ortalama yok ama şunu biz iddialı bir şekilde söylüyoruz, bizim dönemimizde kazalar azaldı. Daha önce gerçekten bu kadar düşük seviyeli bir muhalefet dilini biz kullanmadık."

"İKİ GÜN ARALIKSIZ YAĞMUR YAĞDI"

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) altyapıya büyük bir emek verdiğine vurgu yapan İBB Başkanı İmamoğlu, "Aralıksız neredeyse iki gün yağmur yağdı. Yüzde 15’lere inmiş baraj seviyeleri bugün itibariyle neredeyse yüzde 23’e çıktı. İstanbul’da tek bir yerde bir şehrin altyapısına dayalı su baskını, göllenmeler, trajik durumlar yaşanmadı. Daha önceki Üsküdar, Beşiktaş, Avcılar ve Beylikdüzü’nde sel felaketleri yaşanmadı. İki günde metrekareye 100 kg yağmur düşmesine rağmen" diye konuştu. 

"ADAY ADAYI OLMAK ÖNEMLİ"

İBB İYİ Parti Grup sözcüsü Suat Sarı, İBB Başkanlığı için adaylığını değerlendiren İmamoğlu, "Hayırlı olsun. Aday adayı olmak önemli. Suat Sarı da bizim değerli ve geçmişten gelen deneyimler üzerinden ulaşıma dair dönem dönem kıymetli tespitleri olan bir arkadaşımız. Kararında başarılar dileriz. Bana yakışan bu kadar" dedi. 

TOPLUMSAL İTTİFAK VURGUSU 

CHP lideri Özgür Özel'in açıklamalarından sonra ittifak konusunda ilk defa açıklama yapan İmamoğlu şöyle konuştu:

"İttifak meselesi kişinin kararıyla değil partilerle ilgili bir süreçtir. Biz her zaman en iddialı olduğumuz şey toplumsal ittifak olarak açıkladık. Toplumsal ittifakı en güçlü şekilde kurmaya kararlıyız. Bunun siyasi olarak görüşülmesi de mümkün, daha önce olduğu gibi ve başarıldığı gibi.

Tabii ki bir kişi 'aday adayıyım' diyebilir ama en son karar verecek olan partiler. Biz ittifak konusunu konuştuğumuz, toplumsal ittifakı oluşturduğumuz bütün çabaları en üt seviyede vermeye devam edeceğiz."

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...