HDP’de kavga büyüyor örgüt, teşkilatı bastı

- Güncelleme:
HDP’de kavga büyüyor örgüt, teşkilatı bastı

Politika Haberleri

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’de Kılıçdaroğlu üzerine kurulan seçim stratejisi sandıkta çöktü. Parti örgütü, il binalarını bastı. Kandil, Demirtaş’ın susturulmasını istedi. Demirtaş siyaseti bıraktı. Yönetim kurultay kararı aldı.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Terör örgütü PKK’nın siyasi kanadı HDP/YSP’de seçim sonrası içeride yaşanan kavga, partisini ve partisinin seçim döneminde yürüttüğü çalışmaları eleştiren Selahaddin Demirtaş’ın son açıklaması ile zirveye çıktı. Birçok vekil Demirtaş’ı popülizm ve ihanetle suçlayan açıklamalar yaparken Diyarbakır’da HDP il binasını basan partililer mevcut yöneticilerin hain olduğu iddiası ile olay çıkardı.

Benzer gerilim Van, Hakkâri, Ağrı, Bingöl, Şırnak ve Erzurum il teşkilatlarında da yaşandı. HDP seçmeni parti yöneticilerinin kendilerini Türk solu, CHP, TİP, Ümit Özdağ ve Meral Akşener’in oylarına bekçi hâline getirmekle suçluyor. Tartışmalar sonrası kameraların karşısına geçen HDP Sözcüsü Ebru Günay, partisinin olağanüstü büyük kongre sürecinin başladığını bildirdi. Demirtaş siyaseti bıraktığını açıklamasının ardından “Cumhurbaşkanı adayı olmak istedim, kabul edilmedi” diyerek dert yanmıştı. HDP sözcüsü Demirtaş’ın açıklamalarını yalanlayıp, kendisinin bir kadın cumhurbaşkanı adayı önerisi olduğunu ifade etti.

KANDİL: ONU SUSTURUN

Bu arada PKK elebaşları, Demirtaş’a avukatları aracılığı ile ulaşılması talimatı verdi. Bu açıklamaların kendi iradelerine meydan okumak olarak nitelendiren Kandil, ‘ona ya yeni format atılsın veya hiçbir biçimde konuşamayacağı bir formül üretilsin’ direktifi iletildi. HDP içerisinde artan gerilimi giderme adına ise 14 Mayıs’ta Erzurum’dan vekil seçilen Meral Danış Beştaş’ı KCK emriyle ara bulucu gönderdi. Terör örgütü PKK elebaşı Duran Kalkan, seçim ve sandık gündeminin sona erdiğini, CHP ve Emek-Özgürlük İttifakı bileşenlerinin seçimde büyük hatalar yaptığını söyledi. HDP dâhil tüm kaybeden tarafın öz eleştiri yapmak zorunda olduğunu belirten PKK yöneticisi Kalkan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun HDP desteğiyle doğu bölgesinde yüksek oy aldığına dikkat çekerek “Bu tabloya göre Kemalizm çökmüştür” dedi.

Bu arada HDP ile CHP’nin Diyarbakır örgütleri arasında  14 Mayıs’tan sonra kavga çıktı. HDP içerisinde CHP ittifakına karşı çıkan isimlerin başında gelen Diyarbakır Milletvekili Berdan Öztürk ve destekçileri 14 Mayıs seçim sonuçlarına itiraz ederek CHP adayı Sezgin Tanrıkulu’nun kazandığı vekilliğin YSP 9. sıra adayı Mehmet Emin Aktar’ın hakkı olduğunu savundu. Edindiğimiz bilgilere göre 14 Mayıs gecesi başlayan kavgaya CHP ve YSP-HDP Genel Merkezleri de dâhil oldu. CHP ile Kandil destekli HDP-YSP arasında yapılan müzakereler ve PKK yönetim merkezi Kandil’den gelen açıklamalarla birlikte taraflar bir ara formül üzerinde anlaştı. Cumhurbaykanı seçiminde ikinci tura giderken kavga yapıyorlar izlenimi vermemek için ‘Tartışma AK Parti ve MHP oyları bahane edilerek yapılsın’ kararı alındı. 

AK PARTİ: ONLARIN SORUNU

Sorularımıza cevap veren AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı “Bizim 3. sıra vekilliği kazanan adayımızla YSP adayı arasında 32 bin oy fark var. Ancak CHP’li Sezgin Tanrıkulu ile YSP adayı Mehmet Emin Aktar arasında sadece 4 bin oy fark vardı. İtiraz sonrası fark 2 bine kadar düştü. Bu olaylardan bizim vekil sayımız hiçbir biçimde etkilenmedi. Çünkü biz net ve açık bir farkla bu 3 vekilliği kazandık.” dedi. Öte yandan genel merkezlerin ‘tansiyonu düşürün’ talimatına rağmen HDP kanadı, başta Diyarbakır’dan Meclis’e giren CHP’li Sezgin Tanrıkulu olmak üzere Emek ve Özgürlük İttifakı bileşeni TİP’in de kendilerine zarar verdiği görüşünde... 

 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...