'Demokrasinin kırmızı çizgisi terördür'

Düzenleyen:
'Demokrasinin kırmızı çizgisi terördür'
POLİTİKA Haberleri

Bakan Işık, demokrasinin terörle iç içe yaşayamayacağını, belediye başkanlarının teröre bulaşmaması gerektiğini belirterek, “Ya terörü benimseyeceksiniz, ya demokrasiyi” dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kocaeli’de katıldığı açılış töreninde gündemi değerlendirdi. Işık, İçişleri Bakanlığı tarafından belediyelere kayyum atanmasıyla ilgili olarak, “ Kanun hükmünde bu yetki alınmıştır. Hiçbir demokrasi terörle iç içe yaşayamaz. Demokrasinin kırmızı çizgisi terördür. Ya terörü benimseyeceksiniz, ya demokrasiyi. Belediye demokratik seçimle buluşmuş bir organdır. Demokratik seçimle oluşmuş bir organın başındaki terörle hiçbir şekilde uzaktan yakından teröre buluşmaması esastır. Belediyenin kamyonlarına bomba yüklenerek jandarma ve polis noktalarına, sivil vatandaşların olduğu bölgelere bombalar götürülüyorsa buna devletin kayıtsız kalması mümkün değildir” dedi. Işık, DEAŞ’in tamamen bölgeden temizlenmesinin hedeflendiğini söyleyerek, “ Arzumuz DEAŞ’ı temizlendikten sonra ülkemizde bulunan Suriyeli kardeşlerimizin kendi ülkelerine tekrar dönmesi ve onların gittiği yerde rahatlıkla kalabileceği yerleşim yerlerinin olması, kendilerini güven içinde hissetmeleridir. Temennimiz daha fazla şehit vermeden bu operasyonu sürdürmek ve gerektiğinde bitirmek” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...