Cumhurbaşkanı Gül'den Mısır açıklaması

/ Kaynak: İHA
Cumhurbaşkanı Gül'den Mısır açıklaması

Politika Haberleri  / İHA

Cumhurbaşkanı Gül, Mısır Hükümeti'nin bugün Türkiye'nin Mısır Büyükelçisi'ni ülkeyi terk etmesi çağrısında bulunmasını yönelik açıklamalarda bulundu.

Ordu ziyareti sonrasında Giresun'a gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Vali Hasan Karahan'ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında basın mensuplarının soruları üzerine Gül, ilk olarak Anayasa çalışmalarında gelinen noktayı değerlendirdi. Gül, tüm siyasi partilerin yeni bir Anayasa konusunda arzusu olduğunu belirterek "Anayasa çalışmalarında siyasi partilerin çok ayrı düştüğü kanaatinde değilim. 4-5 ay önce kanaatimi paylaşmıştım. Artık hayırlısı diyeceğiz. İleride inşallah bir fırsat olur anlaşılır, değişiklik olursa fikirlerimizde daha geniş vizyonla davranabilriz. Daha demokratik davranabiliriz. Standartlarımızı fiilen yükseltebiliriz" dedi.
Mısır'da Türk Büyükelçisi'nin ülkeyi terk etmesinin istenmesi ile ilgili olarak ise Gül "Bu konuda fazla bir şey söylemek istemem. Olağanüstü bir dönem var. Türkiye ile Mısır arasındaki bu durum geçici konjektürel bir durumdur. Mısır'ın demorkasiye geçmesini temenni ederiz. Türkiye ve Mısır Akdeniz'in iki yakasında bir elmanın iki yarısı gibidir. Güneyde Mısır gibi büyük bir devlet, kuzeyin de Türkiye gibi büyük bir devlet vardır. Tarih boyunca çok önemli ilişkilerimiz olmuştur. Mısır'da olup bitenlerden çok üzüldük. Ümit ediyorum, bu ilişkiler ileride tekrar rayına oturur" ifadelerini kullandı.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...