Cumhurbaşkanı Erdoğan'a New York'ta coşkulu karşılama

Düzenleyen: / Kaynak: ANADOLU AJANSI
- Güncelleme:

Politika Haberleri  / ANADOLU AJANSI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 78. BM Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye geldi. Erdoğan'ı New York'ta coşkulu bir kalabalık karşıladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TSİ 00.25'te Birleşmiş Milletler 78. Genel Kuruluna katılmak üzere ABD'nin New York şehrine geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı'nda Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Sedat Önal, Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan ile New York Başkonsolosu Reyhan Özgür karşıladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a New York'ta coşkulu karşılama

Daha sonra Türkevi'ne geçen Erdoğan, vatandaşlar tarafından coşku ile karşılandı. 

BAKANLAR DA ABD'DE

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve bazı yetkililer de ABD'ye geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a New York'ta coşkulu karşılama

BM GENEL KURULU'NDA HİTAP EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Güvenin Yeniden Tesisi ve Küresel Dayanışmanın Yeniden Canlandırılması: 2030 Gündemi ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Yönelik Eyleme, Herkes için Barış, Refah, Gelişim ve Sürdürülebilirlik Doğrultusunda Hız Verilmesi" temasıyla gerçekleşecek BM Genel Kurulu'na hitap edecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN ABD PROGRAMI

> 17 Eylül: Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi'nin düzenleyeceği akşam yemeğine katılacak.

> 18 Eylül: Concordia Zirvesi'nde konuşacak.

> 19 Eylül: Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda dünyaya mesaj verecek.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres ile görüşecek.
Çok sayıda devlet ve hükümet başkanıyla bir araya gelecek.
ABD Başkanı Biden ve eşinin heyet başkanları ile eşleri onuruna vereceği resepsiyona katılacak.

> 20 Eylül: Türk - Amerikan İş Konseyi 13. Türkiye Yatırım Konferansı'nda çok sayıda yatırımcı ile buluşacak.

 

 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: ANADOLU AJANSI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...