İzmir'de baraja düşen helikopterden acı haber: 3 mürettebatın cansız bedeni bulundu

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

İzmir'in Menderes ilçesinde önceki gün çıkan orman yangınına müdahale eden bir helikopter, Tahtalı Barajı'na düştü. Helikopterdeki bir mürettebat yaralı olarak kurtarılırken, bölgeden acı haber geldi. Kayıp olarak aranan 3 mürettebatın cansız bedenine ulaşıldı.

Son dakika haberi: İzmir'in Menderes ilçesinde önceki gün orman yangını çıktı. Yangına müdahale eden helikopterlerden biriyle irtibat saat 23.53'te kesildi. Yapılan araştırma sonucu helikopterin su aldığı Tahtalı Barajı'na düştüğü tespit edildi.

İçerisinde 4 kişi bulunan helikopterden bir mürettebat yaralı olarak kurtulurken, kayıp 3 kişi için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Jandarma, emniyet, sahil güvenlik, AFAD ve UMKE ekiplerinin yanı sıra Ankara'dan gelen 10 kişilik Jandarma Sualtı Kurtarma (SAK) timi de Tahtalı Barajı'nda helikopterin düştüğü noktada sabah saatlerinde çalışmalara başladı.

Arama çalışmaları ikinci gününde sürerken Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Tahtalı Barajı'na düşen helikopter içindeki kayıp 3 mürettebatın cansız bedenine ulaşıldı.

İzmir'de baraja düşen helikopterden acı haber: 3 mürettebatın cansız bedeni bulundu

12 METRE DERİNLİKTE BALÇIĞA SAPLANMIŞ

Helikopteri ve mürettebatı bulmak için gerçekleştirilen çalışmalarda, helikopterin yaklaşık 12 metre derinlikte balçığa saplandığı tespit edildi. Baraja getirilen kurtarma balonları su altına indirildi ve helikoptere bağlandı ancak ilk gün sonuç alınamadı. Hava şartları, suyun dibindeki akıntı ve görüş mesafesinin düşmesi üzerine çalışmalara ara verildi.

Havanın aydınlanmasıyla birlikte ekipler bölgeye gelerek arama kurtarma çalışmalarına yeniden başladı. Kurtarma çalışmaları için Jandarma Arama Kurtarma biriminden 10 kişilik ekibin de bölgeye geldiği öğrenildi.

İzmir'de baraja düşen helikopterden acı haber: 3 mürettebatın cansız bedeni bulundu

YARALI MÜRETTEBATIN HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Bakan Yumaklı, dün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Hava kararınca gece görüşlü helikopterler soğutma çalışmalarına devam etti. Yangın kontrol altına alındı. Helikopterlerden biri yakıt ikmali yaptıktan sonra suyunu alıp soğutma yapacağı yere yöneldi ama 23.53'ten itibaren haber alınamadı. Ve ekiplerimiz bir helikopterin kaza yaptığını belirledi.

Toplam 4 personel vardı. Bunlardan 3'ü Kırgız, biri Türk. Bir Kırgız yaralı olarak kurtuldu, hastanede tedavi altında, hayati tehlikesi yok. Diğer mürettebatı arama çalışmaları sürüyor.

ENKAZIN YERİ TESPİT EDİLDİ

Dalgıçlar enkazın olduğu bölgede. Artık bu helikopterin barajdan karaya çıkarılması işlemine geçilecek. Ümit ediyoruz ki kurtarma çalışmaları kısa sürede tamamlanır ama burası baraj, dikkatli olmak lazım. Şu anda diğer 3 personelin akıbetiyle ilgili bilgi veremiyoruz.

"Daha önce de 2017'de benzer bir kaza yaşanmış. Kara kutu incelemesinden sonra belli olur. Bir önceki kazayla olan bağlantısını bu kazayla ilgili incelemelerden sonra söyleyebiliriz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...