Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "hayat pahalılığı" mesajı: On milyarlarca dolar ülkemize akmaya başladı

Düzenleyen: / Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
- Güncelleme:

POLİTİKA Haberleri  / Turkiyegazetesi.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan Müteahhitler Birliği Ödül töreninde konuştu. "Uluslararası finans kuruluşları on milyarlarca doları ülkemize akıtmaya başladı" diyerek vatandaşa müjde veren Erdoğan'ın "hayat pahalılığı" mesajı da dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar şöyle

"HEPİNİZLE GURUR DUYUYORUM"

-Savunma sanayi de nasıl sıçrama yaptıysak, müteahhitlik sektöründe de sizden onu bekliyorum... Hepinizle gurur duyuyorum. Potansiyelimizin daha büyük olduğunu biliyoruz.

-Türkiye'nin yükselmesine hiçbir katkı sağlamayanlar bizi anlayamazlar, çoğunun da siyasi ömürleri de bizden önce dolup gitti.

-Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmayı hedefleyen Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedefleri hayal değil. Gözümüzü 2053'e diktik

-2023 vizyonumuzun çoğunu hayata geçirmiş olmanın şevkiyle gözümüzü 2053’e diktik. Türkiye'nin 2053 yıllarını düşünerek yapılar yaptığınıza inanıyorum...

-Türkiye mevcut sınırlarından ibaret ülke değildir. Tarihi, siyasi, sosyal etki alanının genişliğiyle dünyada eşine benzerine az rastlanır devletin vatandaşlarıyız.

-Ülkenin dinamiklerini kağıt üzerindeki rakamlardan ibaret gören herkes bugüne kadar hüsrana uğramıştır. Diğer hususlarla birlikte imar ve inşa sorumluluğumuz da artıyor.

"EKONOMİK SIKINTILAR SİYASİ OYUNLARIN HAYATA GEÇİRİLME ÜRÜNÜ"

-Ekonomide yaşadığımız sıkıntıların çok önemli kısmı iktisadi değil, siyasi oyunların hayata geçirilme ürünüydü. Her mücadelenin elbette bir yükü oluyor. Seçim öncesi, ekonomi üzerinden ülke siyasetini dizayn etme girişimine bir kez daha şahit olduk.

-Türk milletiinin çıkarları söz konusu olduğunda kimseye bakmadığımızı siz biliyorsunuz.

-Kalplerindeki hırsların hezeyanlarıyla sizi yolunuzdan etmek isteyenleri dinlemeyin...

"MARUZ KALDIĞIMIZ HER SALDIRININ BİR BOYUTU DA EKONOMİ OLMUŞTUR"

-Son 10 yılda yaşadıklarımız maruz kaldığımız her saldırının bir boyutu da ekonomi olmuştur.

-Türkiye'yi enflasyon, faiz, kur, enflasyon cenderisinde tutmak isteyenlerin tuzaklarıyla boğuşarak bu günlere geldik.

-Siyasi mücadelelerle kendi gücümüzle elde ettiğimiz kazanımlar gibi ekonomide de kendi geliştirdiğimiz tedbirlerle yolumuza devam ediyoruz. Bugün ekonomide yaşadığımız sıkıntıların gerisinde böyle bir plan var. 

"ON MİLYARLARCA DOLAR ÜLKEMİZE AKMAYA BAŞLADI"

-Yarının teminatının milletimizin kendisi olduğunu ispatladık. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat yoluyla ülkemizi büyütme konusunda programları hayata geçiriyoruz. Uluslararası finans kuruluşları on milyarlarca doları ülkemize akıtmaya başladı. 

-Çok yakında kamu borçlanmasından kredilere kadar bunun müspet etkilerini göreceğiz. Hayat pahalılığıyla ilgili de çok yakında netice alacağımızı biliyorum. 

-Önümüzde bizi bekleyen çok büyük fırsatlar mevcuttur. Neredeyse yarım asra yaklaşan siyasi tecrübelerime dayanarak söylüyorum, iş insanlarımızın her birinde cesaretin var olduğuna inanıyorum. 

-Kamu borçlanmasından kredilere kadar hayat pahalılığı sorununu çözmek için gayret gösteriyoruz. Yastık altındaki yatırımlar harekete geçiyor. Kısa sürede bu konuda netice almaya başlayacağımıza inanıyorum...

-Bu duygularla ödül vereceğimiz müteahhitleri tekrar tebrik ediyorum...

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: Turkiyegazetesi.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...