Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8’inci Olağanüstü İslam Zirvesi için Suudi Arabistan’a gitti

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8’inci Olağanüstü İslam Zirvesi için Suudi Arabistan’a gitti

Politika Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 09. 30'da 8’inci Olağanüstü İslam Zirvesi’ne katılmak üzere özel uçak "TRK" ile Suudi Arabistan’ın Başkenti Riyad’a hareket etti. Zirvede İsrail’in Gazze'de başlatmış olduğu saldırıları ele alınacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan'a gitti. Erdoğan, burada 8’inci Olağanüstü İslam Zirvesi’ne katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Esenboğa Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı ve Ankara Valisi Vasip Şahin uğurladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç Riyad’a gitti.

GAZZE MESELESİ ELE ALINACAK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, İsrail'in Gazze başta olmak üzere işgal edilmiş Filistin topraklarına ve Filistin halkına yönelik saldırılarını ele almak üzere tertiplenen 8'inci Olağanüstü İslam Zirvesi'ne katılacak.

Zirvede, İslam aleminin temsilcilerinin, yaşanan gelişmeler karşısında atılacak somut adımlar hakkında fikir teatisinde bulunması öngörülüyor.

'İSRAİL ZULMÜNÜ DURDURMAK İÇİN BÜYÜK BİR ADIM'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan dönüşü yaptığı açıklamada, Riyad Zirvesi’ni önemsediğini belirterek şunları söyledi: İnanıyorum ki zirveden çıkacak kararlar, İsrail’in zulmünü durdurmak için büyük bir adım olacaktır. Buradaki her acı bizim canımızı yakıyor, her istikrarsızlık bizleri etkiliyor. Bizim önceliğimiz de derdimiz de barış. Riyad Zirvesi’nden sonra arkadaşlarımla yeniden telefon diplomasisine odaklanacağız. Hedefimiz Gazze’den insanların tıbbi yardımları verebileceğimiz noktalara geçişini sağlamak. Bu koridor açılırsa yaralıları ve kanser gibi kronik hastalıkları olan kardeşlerimizi hastanelerimize almaya hazırız. Hazırlıklarımızı tamamladık." açıklamasını yapmıştı. 

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...