CHP’nin şovu bitti

Düzenleyen:
CHP’nin şovu bitti

POLİTİKA Haberleri

FETÖ ve PKK yandaşlarının desteğiyle Ankara’dan yola çıkan CHP lideri nihayet yürüyüşünü tamamladı, yollar rahatladı...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, vekili Enis Berberoğlu’nun ‘casusluk’tan 25 yıl ağır hapis cezası almasının ardından Ankara Güvenpark’tan başlattığı ‘Adalet Yürüşü’nü dün tamamladı. Yürüyüş sebebiyle son 3 gündür felç olan İstanbul trafiği de rahat bir nefes aldı. 
Kılıçdaroğlu’na 2 kilometrelik bölümde CHP yöneticileri ve bazı partililer eşlik etti. CHP lideri molanın ardından 1 kilometrelik son etabı ise yalnız yürüdü. Kılıçdaroğlu, yürüyüşün son 150 metresini ise miting alanında kurulan platformda gerçekleştirdi.
Miting için çeşitli şehirlerden ve İstanbul’un ilçelerinden Maltepe Etkinlik Alanı’na gelen vatandaşlar, iki ayrı güvenlik noktasından alana alındı. Vatandaşlar, giriş kapılarına yakın yerlerde kurulan stantlardan, üzerinde “adalet” yazısı bulunan tişört, bayrak, şapka ve Türk bayrağı aldı.
9 TEMMUZ YENİDEN DOĞUŞ
7 Ağustos 2016 Yenikapı’da 12 maddelik “yol haritası” açıklayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, dünkü mitingde yaptığı konuşmada ise 10 maddelik Maltepe çağrı metnini okudu. “9 Temmuz yeniden doğuşun tarihidir. 9 Temmuz, bir yürüyüşün sonu değil, bir özgürlüğün, bir barışın, bir birlikte yaşama iradesinin ortaya konmasının başlangıcıdır” diyen Kılıçdaroğlu şunları sıraladı:
Bir; 15 Temmuz darbe girişimini bir kez daha açık ve kesin bir dille lanetliyoruz. 249 şehidimizin aziz hatırası ve 2 bin 301 gazimiz için Fetullah Gülen Terör Örgütü’nün (FETÖ) siyasi ayağı ortaya çıkarılmalı ve gerçek darbecilerden hesap sorulmalıdır.
İkİ; Olağanüstü hal (OHAL) derhal kaldırılmalı ve hukuk düzeni, evrensel ilkeler uygulanarak yeniden tesis edilmelidir.
Üç; Demokrasinin can ve mal güvenliğinin vazgeçilmez kuralı olan yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı mutlaka sağlanmalıdır. Adil yargılanma hakkı eksiksiz bir şekilde uygulanmalıdır.
Dört; OHAL mağdurlarının yargıya erişim ve sosyal güvenlik haklarını kısıtlayan tüm uygulamalara hukuk devletinin gereği olarak son verilmelidir.
Beş; Sırf hükümete muhalif göründüğü için bütün haklarından yoksun bırakılan akademisyenler ve diğer kamu görevlileri, görevlerine iade edilmelidir. Anayasa Mahkemesi’nin içtihatları dikkate alınarak tutuklu milletvekilleri derhal serbest bırakılmalıdır.
Altı; Sadece mesleklerini yaptıkları için tutuklanan gazeteciler derhal serbest bırakılmalı, medya üzerindeki tüm baskılara son verilmelidir. Düşünce ve ifade özgürlüğünün önündeki tüm engeller kaldırılmalıdır.
Yedi; OHAL koşullarında gerçekleştirilen anayasa değişikliği gayri meşrudur. Türkiye gayrimeşru bir anayasayla yönetilemez, yönetilmemelidir.
Sekiz; demokratik parlamenter sistem üzerindeki her türlü vesayet kaldırılmalıdır. Din ve vicdan özgürlüğünün güvencesi olan insan haklarına dayalı, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti güçlendirilmeli, liyakat esas alınmalıdır.
Dokuz; Toplumsal barışımızı bozan tüm antidemokratik uygulamalara, eşit yurttaşlık temelinde son verilmelidir.
On; son zamanlarda uygulanan saldırgan dış politika ülkemizin içindeki adaletsizlikleri de kökleştiren bir kısır döngü oluşturmuştur. Adalet sadece iç politikaya ve toplumsal yaşama değil, uluslararası ilişkilere de hakim olmalıdır.

CHP’li vekiller rezil oldu

¥ Kılıçdaroğlu, yürüyüşün tamamlanmasına 1 kilometre kala mola verip miting yapacağı konuşmasına hazırlandı. 
¥ Miting alanında Atatürk posterleri, Türk bayrakları ve “adalet” yazılı flamalar taşındı.
¥ Bedri Baykam, Eşber Yağmurdereli, Sumru Yavrucuk, İbrahim Kaboğlu, Rutkay Aziz, Nasuh Mahruki, Meltem Cumbul, Melike Demirağ, Erdal Erzincan, Orhan Alkaya, Atilla Atasoy, Kenan Kocatürk, Mustafa Alabora, Dilek Türkan, Gülriz Sururi ve Genco Erkal’ın da aralarında bulunduğu ünlüler platforma çıkarak mitinge katılanları selamladı.
¥ Kemal Kılıçdaroğlu ile eşi Selvi Kılıçdaroğlu, sahneden beyaz güvercin uçurdu.
¥ Mitinge gelenler Maltepe sahilindeki miting alanını doldurdu. CHP tarihinin en kalabalık mitingini yaptı. Sosyal medyaya yansıyan görüntüler, “Kaç kişi katıldı” tartışmasını beraberinde getirdi.
¥ Meydanda dev bir dilekçe hazırlandı. Bu dilekçenin önemli bir bölümünde FETÖ ve PKK ile bağlantıları sebebiyle ihraç edilen kamu görevlileri yer aldı.
¥ Polis helikopteri etkinlik boyunca güvenlik uçuşu yaptı. 

AK PARTİ MİTİNGİNİ PAYLAŞTILAR

 

CHP’nin şovu bitti

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...