CHP'li Havutça, memurlara siyaset yapabilme hakkı istedi

/ Kaynak: CHA
CHP'li Havutça, memurlara siyaset yapabilme hakkı istedi

Politika Haberleri  / CHA

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, TBMM Başkanlığı'na devlet memurlarının siyaset yapabilmesi için kanun teklifi verdi.

Havutça, devlet memurlarına siyaset yapabilme hakkı tanıyan kanun teklifi hazırladı. TBMM Başkanlığı'na sunulan kanun teklifinde, memurların siyaset yapmasını önleyen kanun maddelerinde düzenlemeler yapılarak, memurlara siyaset yapabilme imkanı tanınıyor. Kanun teklifiyle, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 7'nci maddesi ile memurlara getirilen siyaset yasağı kaldırılıyor. Havutça'nın kanun teklifi ile "Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar" cümleleri ile "siyasi parti", siyasi düşünce" ifadeleri yürürlükteki kanunun 7'nci maddesinden çıkartılarak, memurların siyaset yapma hakkını engelleyen düzenlemenin yürürlükten kalkması hedefleniyor. Teklif, ayrıca yürürlükteki kanunun 125'inci maddesinin memura yasak getiren metninde düzenleme yaparak memurların siyaset yapabilmesinin önünü açıyor.
Politika
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...