Müsiad'dan, Batı'lı ülkelere kimyasal silah tepkisi

/ Kaynak: İHA
Müsiad'dan, Batı'lı ülkelere kimyasal silah tepkisi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Dağtekin, Suriye'de kimyasal silah kullanılmasına batı ülkelerinin tutumuna eleştirdi.

MÜSİAD Adıyaman Şube Başkanı Mehmet Dağtekin, yaşanan vahşete batılı ülkelerin "Yerinde inceleme yapılması gerekiyor" şeklindeki kararının skandal bir karar olduğunu belirterek, bu ifadeleri kullanan batının sinsi hesaplar peşinde olduğunu ifade etti.Dağtekin, Ortadoğu'nun çok zor bir dönemden geçtiğini, Suriye ve Mısır'da diktatörlerin dünyanın gözleri önünde adeta birbirleri ile yarışarak katliamlar gerçekleştirdiğini söyledi. Dağtekin, "Mısır'da yaşanan katliamların hemen ardından Suriye kasabı Esed, tarihin en büyük, en vahşi katliamlarından birine imza attı. Barbarlıkta, vahşilikte babasını aratmayan Esed bir sabah ansızın kimyasal silahlarla, yarıdan fazlasının 11 yaş altı çocukların oluşturduğu bin 500'e yakın masum insan hunharca katletti. Her zaman olduğu gibi uluslararası örgütler yaşananlar karşısında yine sessiz kalmış, daha öncede ifade ettiğim gibi ölümlere sadece istatistiki bir gözle bakmış ve not almıştır. Esed'in bir saat içinde binlerce kişi katletmesinin hesabının ne zaman sorulacağı yine müphem olacak yine unutulmaya çalışılacaktır. Masum çocuk cesetlerinin yan yana dizildiği o korkunç görüntüler tüm ajanslardan dünya ya servisi edilirken, Batı'nın hala 'Yerinde inceleme yapılması gerekiyor' demesi tam bir trajedidir. Bütün bu yaşananlar bize gücün hep haklı çıktığını dolayısıyla adaletin imkânsız olduğunu gösteriyor. Ama biz ilahi adalete iman etmiş Müslümanlarız. Tüm müminlerin duaları ile ilahi adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz" dedi.Yaşanan katliamlarda tüm dünyanın sorumlu olduğuna dikkat çeken Dağtekin "Bu vahşete sessiz kalanları bir suç ortağı olarak görüyorum. Ama biz Müslümanlar ve vicdan sahibi insanlar yaşanan bu katliamları yüzyıllar geçse de tüm dünyanın gözleri önüne getirmeye devam edeceğiz. Ne kadar da görmezden gelmeye çalışsalar da aylardır ülkemizde protesto gösterileri yapan ve seslerini yere-göğe yükselten mahşeri vicdanlar, hem Mısır'da hem de Suriye'de yaşanan katliamları gözleriniz içine sokmaya devam edecek. Çıkarları ve bazı dengeler uğruna adeta sesleri kısılan batılı ülkeler ile bu ülkelerin tekelinde olan uluslararası kuruluşlar kendi halkları tarafından itibarsılaştırıldıkları da unutulmamalı. Bunu yanı sıra bir kısım ülkelerin katliama destek çıkmaları, her zaman olduğu gibi sinsi hesapların peşinde olduklarını gösteriyor. Türkiye hükümetinin yaşanan vahşetler karşısındaki sert tutumu, bahse konu olan çıkarcı, denklemci ve çıkarcı ülkelerin kabusu olurken ülkenin dört bir yanında yapılan protesto gösterilerini ise tüm dünyaya bir mesaj, bir ültimatom olarak görüyorum. Türkiye'nin darbeci rejimler karşısında dik durması ve ilkeli siyaseti her ne kadar bazı çevreler tarafından yalnızlık olarak nitelendirilse de birçok ülkenin halkları tarafından doğru bulunup destekleniyor" diye konuştu.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...