CHP'den tepki yağıyor: ‘Akşener faturayı bize kesti’ öfkesi

Düzenleyen: / Kaynak: EMRAH ÖZCAN
- Güncelleme:
CHP'den tepki yağıyor: ‘Akşener faturayı bize kesti’ öfkesi

Politika Haberleri  / EMRAH ÖZCAN

Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu’nu hedef tahtasına koyan Akşener’in tavrı için “İnsafsızlık” dedi. Barış Yarkadaş “Kaybet ve kaybettire devam” yorumunu yaptı. Eski İyi Partili Aytun Çıray ise “Boş babalanmalara milletin karnı tok” dedi.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in önceki gün Afyonkarahisar’da yaptığı konuşmada, yerel seçimlere tek başlarına gideceklerini söylemesi “CHP’ye kapıları tamamen kapattığı” şeklinde değerlendirilirken, CHP’ye ve Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sert eleştirilerde bulunması CHP’de tepkiyle karşılandı. 

> CHP eski İstanbul milletvekili Gürsel Tekin “CHP’nin hedef tahtasına oturtulması insafsızca eleştirilerdir. Bu konuşması beni çok şaşırttı” dedi. Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş da sosyal medya hesabından Akşener’i eleştirerek “Kaybet ve kaybettir”e devam paylaşımında bulundu.

> İyi Parti’den istifa eden eski milletvekili Aytun Çıray ise Akşener’in sadece Kılıçdaroğlu’nu ve CHP’yi değil herkesi suçladığını söyledi. Çıray “Boş babalanmalara, tehditlere milletin karnı tok. Aynı ırmakta iki kez yıkanılamaz” dedi.

> İyi Partili Erhan Usta’dan Akşener’i destekleyen açıklama geldi. Usta, HDP’nin desteklediği Millet İttifakı’nın bir hata olduğunu vurgulayarak “Biz kendi hatalarımızın bedelini kendi oy kaybımızla ödedik. Her yerde karşımıza bu terör meselesi çıktı. Tek başıma 600 oy aldığım köyde bizim oyumuz 20’ye düştü” ifadelerini kullandı.

>Eski CHP Genel Sekreteri Mehmet Sevigen ise Akşener’in ittifaka veda etmediği görüşünde. Sevigen “Masadaki ortakların hepsine racon kesti, fırça çekti ve ‘Hiçbirinizi istemiyorum’ dedi. Bundan sonraki seçimler yine göreceksiniz, dönecektir. Ben ittifaka veda olduğunu zannetmiyorum” dedi.

> Akşener’in açıklamalarına AK Parti’den de cevap geldi. TBMM İdare Amiri Alpay Özalan “Akşener ana muhalefeti yüzsüzlükle suçluyor ama kendisindeki yüzsüzlüğü göremiyor. Şehit bacısına küfür eden Lütfü Türkkan’a ses çıkarmayan, Selahattin Demirtaş’a özgürlük isteyenlere sus pus olan Akşener’den daha yüzsüzü var mı?” dedi.

> Öte yandan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da İstanbul’da, Ankara’da ve İzmir’de aday çıkaracaklarını söyledi. Özdağ “Kimse bize ‘partiler üstü’ masalını anlatmasın. Zafer Partisinin oyları böldüğünü de hiç kimse söyleyemez. Oyları asıl bölenler 21 senedir Erdoğan'ın karşısında mağlubiyetten mağlubiyete koşanlardır” diye konuştu.

YEREL TEŞKİLATLAR BİRBİRİYLE ÇALIŞABİLİR

Meral Akşener, Afyonkarahisar programını takip eden gazetecilere, önceki gün yaptığı çağrıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Akşener “Bütün siyasi partilere, ayrı ayrı girmemiz açısından bir çağrıda bulundum. Biz her yerde tek başına girecekmişiz gibi bir çalışma yapıyoruz. Ama yerelde teşkilatlar birbiriyle çalışma yapabilir. Ona dair bugünden bir şey söyleyemem” dedi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: EMRAH ÖZCAN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...