Wagner lideri Prigojin 'beni öldürün' mesajı vermiş

Düzenleyen: / Kaynak: YILMAZ BİLGEN
- Güncelleme:
Wagner lideri Prigojin 'beni öldürün' mesajı vermiş

Dünya Haberleri  / YILMAZ BİLGEN

Wagner’in patronu Yevgeniy Prigojin’in uçak kazasında ölenler arasında bulunduğu resmî raporlarla teyit edildi. Prigojin’in üç defa suikast girişimine maruz kaldığı ortaya çıktı.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Moskova yakınlarında düşen özel jetle ilgili soruşturmayı yürüten Rusya Soruşturma Komitesi, Rus paralı ordusu Wagner’in lideri Yevgeniy Prigojin’in ölüp ölmediğiyle ilgili tartışmalara son noktayı koydu. Yapılan moleküler gen testinde Prigojin’in ölenler arasında yer aldığı teyit edildi. Bu arada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kazazedelerin ailelerine başsağlığı dilerken Prigojin’in cenazesine katılmayacağını duyurdu.

ÖLECEĞİNİ BİLİYORDU

Dünyanın en çok konuştuğu isim olan Yevgeniy Prigojin’in yeni bir videosu ortaya çıktı. Rus iş adamı söz konusu videoda kaydında “Beni öldürürseniz iyi olur. Dürüst olmak gerekirse Rusya tam anlamı ile bir felaketi yaşıyor. Bugün acil müdahele edilmez, gevşeyen tüm parçalar düzeltilemezse uçak havada infilak edecek” sözleriyle kendisini bekleyen akıbetin işaretini verdiği belirlendi.

3 DEFA SUİKAST GİRİŞİMİ

Prigojin’in öldürülmeden önce 3 kez suikast girişiminden sağ kurtulduğu ortaya çıktı. Bu girişimlerin ikisinin Ukrayna ve birinin Rusya’da olduğu kaydediliyor. Bu arada Prigojin’e bağlı Wagner grubu savaşçılarından birisi yayınladığı ses kaydı ile şüpheli ölüme yeni bir boyut kattı. Rus ordusunun Ukrayna’da yakaladığı Wagner mensuplarını ağır işkencelerle öldürdüğünü kaydeden Wagner askeri, bunu da “köpeğe köpek ölümü yakışır” söylemi ile temellendirdiklerini açıkladı.

Düzenleyen:  - Dünya
Kaynak: YILMAZ BİLGEN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...