CHP'de saflar netleşiyor: Kurultay öncesi son hamleler

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
- Güncelleme:
CHP'de saflar netleşiyor: Kurultay öncesi son hamleler

Politika Haberleri  / HABER MERKEZİ - ANKARA

CHP'de taraflar son kozlarını oynuyor, kurultay öncesi saflar netleşiyor. Özgür Özel, İstanbul’un desteğiyle bir adım öne geçerken, 95 milletvekilinden ise Kılıçdaroğlu'na destek geldi. Bıçak sırtında bir yarış bekleniyor.

FERHAT EKİNCİ'NİN HABERİ - Bugüne kadar 19’u olağanüstü, 56 kurultay yapan CHP’de, 38. Olağan Kurultay, 4-5 Kasım tarihlerinde Ankara Spor Salonu’nda toplanacak. Kurultayda yarışacak olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Grup Başkanı Özgür Özel arasındaki farkın kapanması, iki adayı da tedirgin ederken karşılıklı yeni hamleler geliyor.

TARAFLARDAN GÜÇ GÖSTERİSİ

İzmir ve Ankara teşkilatlarının ardından belediye başkanlarının desteğiyle moral bulan Kılıçdaroğlu cephesinde değişimcilerin hâkimiyetinde olan İstanbul’da 196 delegenin 185’inin Özel için imza vermesiyle moraller bozuldu. Diğer şehirlerde de Özel’e benzer destek açıklamalarının gelebileceği belirtiliyor. Milletvekilleri ve genel merkez ekibi ise Kılıçdaroğlu için imza toplamaya devam ediyor.

CHP TBMM Grubu’nun 130 milletvekilinden 95’i hafta sonu, Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceklerini açıkladılar. Bıçak sırtı çıkan delege sayısının ardından tedirginliği artan Kılıçdaroğlu’nun, kurmaylarına kurultaya kadar her türlü tedbiri almaları ancak rekabet görüntüsünün de önüne geçilmesi konusunda talimat verdiği öğrenildi.

Düzenleyen:  - Politika
Kaynak: HABER MERKEZİ - ANKARA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...