CHP-HDP anlaştı! Kayyımlara CHP kamuflajı

- Güncelleme:
CHP-HDP anlaştı! Kayyımlara CHP kamuflajı

Politika Haberleri

Tarafların 'yerel seçim' anlaşmasına göre CHP’den seçilen ismin yanında mutlaka eş başkan statüsünde bir HDP’li olacak. Yerel Meclis çoğunluğu yanında genel sekreter, mali işler ve personel gibi birimler de HDP kadrolarına tahsis edilecek.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - CHP’nin HDP ile yaptığı Cumhurbaşkanlığı seçim ittifakı yerel seçimlerde bir üst boyuta taşınıyor. Van, Diyarbakır, Kars, Mardin, Iğdır olmak üzere HDP’li isimlerin karıştığı illegal faaliyetler nedeniyle 3 Büyükşehir, 5 il, 45 ilçe ve 12 belde belediyesine kayyım atandı. Önümüzdeki yerel seçimlerde öncelikle aday sicili ve sonrasında resmî yaptırımlardan kurtulmak isteyen HDP, bu sorunu CHP ile aşmak için harekete geçti. Taraflar, olası ittifak seçenekleri (Zafer Partisi ya da İYİ Parti) ile birlikte doğrudan iş birliği ya da dolaylı ittifak konusunda anlaştı. HDP ittifaka katılmasa da Doğu ve Güneydoğu’da CHP adayını kazandıracak bir seçim stratejisi izleyecek. Anlaşmaya göre CHP’den seçilen ismin yanında mutlaka eş başkan statüsünde bir HDP’li yer alacak. Yerel Meclis çoğunluğu yanında genel sekreter, mali işler ve personel gibi birimler de HDP kadrolarına tahsis edilecek. 

Edindiğimiz bilgilere göre ilke bazında taraflar mutabık kaldı, başkan adayı ve eş başkanlıkla ilgili isim konusunda müzakereler sürüyor. 

CHP-HDP anlaştı! Kayyımlara CHP kamuflajı
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçim öncesi HDP'yi ziyaret etmişti.

TARİHÎ İHANET OLUR

Bu iş birliğini gazetemize değerlendiren CHP Eski Genel Sekreteri Mehmet Sevigen “Bu çok açık bir ihanet ve aldatmadır” dedi. Bunun CHP ilkeleri ve bir asırlık değerlere meydan okuma olduğunu kaydeden Sevigen “Kılıçdaroğlu ve ekibi zaten ciddi anlamda zedelediği CHP’nin itibarını sıfırlamadan gitmeyecek. Böyle bir adım CHP’yi tam anlamı ile millî güvenlik sorunu haline getirir. Hem bu sefer Erdoğan’ı devirme gibi bir gerekçeleri de olmayacak. Bu gerçek anlamda tarihî ihanet olur. Türk halkını bu denli aldatmaya hakları yok. Üstelik sayın Genel Başkan’ın gizli ajandası sadece CHP’ye değil koskoca bir ülkeye bedel ödetiyor” diye konuştu.

BÜYÜK KAYIP YAŞANIR

HDP’li Sırrı Sakık’ın ‘Kemal Kılıçdaroğlu kapalı kapılar ardında verdiği sözlere sadık kalmak zorunda’ sözlerini hatırlatan Mehmet Sevigen “Kemal Bey’in yaşanan ağır mağlubiyete rağmen CHP Genel Başkanlığı koltuğunda kalma ısrarı şimdi daha iyi anlaşılıyor. Demek ki yaptıkları görüşmeler ve varılan mutabakat gereği giderayak partiye bir darbe daha vuracak. Resmen CHP’nin tüm maddi manevi değerlerini yağmalıyorlar. Batı illerindeki seçmen zaten bahane arıyor. Kayyım pazarlığı sahada iş birliğine dönüşürse Ankara İstanbul başta olmak üzere birçok yerleşim yerini kesin kaybederiz bu her yönü ile kirli bir pazarlık” dedi. 

HDP DE BATIDAN İSTİYOR

Doğu ve Güneydoğu’da CHP’ye alan açan HDP, batı illerinde ise bazı belediyeleri istiyor. HDP kanadı, başta Mersin, Adana, İzmir, İstanbul ve Ankara olmak üzere daha önceki seçimlerde aldığı oy oranları üzerinden 50’den fazla ilçe de CHP’den destek istiyor. HDP’nin istediği belediyeler arasında Küçükçekmece ve Esenyurt öncelik arz eden ilçeler. Mehmet Sevigen, son dönem parti içi görevden almaların da bu plan dahilinde gerçekleştiği görüşünde... Kılıçdaroğlu’nun Muş, Ağrı ve Mardin İl Başkanları’nı HDP’nin önünü açma amaçlı görevden aldığını belirten Sevigen “Tıpkı Ümit Özdağ’a verdiği söz ve anlaşma gibi HDP’ye yaptığı vaatleri de seçmenden gizliyor. Ama bu sefer her şeyi mahvedecekler” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...