Bu kafayla 173 yıl daha iktidar olamazlar

- Güncelleme:
Bu kafayla 173 yıl daha iktidar olamazlar

POLİTİKA Haberleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim yenilgisinin faturasını kırsal kesimde yaşayan vatandaşlara çıkardı.

HABER MERKEZİ ANKARA - CHP içinde yükselen değişim taleplerini bastırmak için kurultay sürecini başlatma kararı alan Kılıçdaroğlu, bir yandan yeni seçilecek delegeleri yanında tutmaya yönelik taktik geliştirirken, bir yandan da seçim yenilgisinin sorumluluğunu üzerinden atmaya yönelik hamleler yapıyor.  

Kılıçdaroğlu’nu koltuğundan etmek isteyen parti içi muhalefet ise, mevcut delege yapısının değiştirilmesi ve yeni seçilecek delegeleri kendi tarafına çekmek için kulis faaliyeti başlattı. İl ve İlçelerdeki kurultay süreçlerinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İmamoğlu ile hareket eden ekipler, teşkilatları yakın markaja aldı. Büyük kurultaya kadar mevcut parti yönetimi ile parti içi muhalefet arasında, kurultay delegelerinin seçimine yönelik sert bir süreç yaşanması bekleniyor.

Kılıçdaroğlu, seçimden sonra gelen tepkilere yönelik sessizliğini bozarken büyük bir gafa imza attı. Seçim yenilgisinin faturasını kırsal kesimde yaşayan vatandaşlara çıkaran Kılıçdaroğlu “Kırsaldakilerin büyük kısmı TRT izliyor. Onların propagandası etkili oluyor. Diğer bağımsız kanallar oralarda izlenmiyor. Bu gözlemi bağımsız kişiler yaptı. Biz oraya zamanında gidip kendimizi yeterince anlatamadık. Kırsaldaki insana ayda 500 lira yardım yaptığınızda, zaten harcayacak yer yok. Ekonomik yıkımdan etkilenmiyor. Kentlerde oturanların tamamı demokrasiden yana oy kullanmış insanlar” dedi.

BASİRET TUTULMASI

Kılıçdaroğlu’nun kırsaldaki seçmenlere yönelik bu ifadelerine tepki yağdı: 

> AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı: Siz milleti küçümsedikçe millet size demokrasi dersi veriyor. 21 yıl oldu hala bunu anlayamıyorsunuz. İnanılmaz bir basiret tutulması.

> AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal: Siz, köylerde yaşayanları size oy vermeyenleri aşağılamaya devam edin. Bu kafayla değil 73 yıl, daha 173 yıl bile iktidar olamazsınız. 

> AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen: Bilmem kaçıncı kez seçim kaybetmiş genel başkan köylülerimizi hakir görerek mağlubiyetinin sebebini onlara bağlamış. Biz de ‘Köylü milletin efendisidir’ diyelim, başka da bir şey demeyelim.

SÖZ KALMADI

CHP’nin eski avukatı Mustafa Kemal Çiçek ise “Köylü milletin efendisidir diyen Atatürk gibi liderden, köylü para harcamayı dahi beceremiyor diyen ve küçümseyen bir Genel Başkana. Söyleyecek söz kalmadı değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...