Meclis'e geliyor: Emekliye prime göre zam

- Güncelleme:
Meclis'e geliyor: Emekliye prime göre zam

Ekonomi Haberleri

Bayram öncesinde emekli maaşlarına enflasyon oranındaki artışın yanı sıra refah payı eklenmesi için gerekli yasal düzenlemenin netleşmesi bekleniyor. Maaş artışlarında "ödenen prim miktarına göre zam yapılması" formülü üzerinde duruluyor.

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - AK Parti grup yönetimi 15 Temmuz’a kadar çalıştırılması planlanan Meclis Genel Kurulunun gündemini belirledi.

Bu kapsamda, AK Partili bazı milletvekilleri hem en düşük memur maaşının hem de emekli maaşlarının artırılması konusunda yasal altyapının oluşturulmasına yönelik teknik çalışmayı bayrama kadar tamamlayacak. 5-6 maddeden oluşması planlanan kanun teklifinin bayramdan hemen sonra TBMM’ye sunulması ve 15 Temmuz’dan önce yasalaştırılması hedefleniyor. Emeklilerin maaşlarına refah payı eklenmesine dair kriterlerin üzerinde çalışma sürerken, AK Parti ekonomi kurmayları, üzerinde durdukları formülün ‘Ödenen prim oranında bir artışın yapılması’ olduğunu kaydetti. EYT ve deprem maliyeti ile birlikte bütçenin üzerine büyük bir yük bindiğine dikkat çeken AK Parti kurmayları, emekli ve memur maaşları konusunda bütçenin bütün imkânlarının zorlanacağını söyledi.

AK Parti yönetimi, yeni atanan bakanlardan da Meclis tatile girmeden, çıkarılmasını istedikleri herhangi acil bir düzenleme varsa kendilerine bildirilmesini talep etti. Bakanların, kendi bürokrasisi ile yapacağı değerlendirmelerden sonra TBMM’ye tatil öncesi bir torba teklifin daha geleceği belirtiliyor.

ESKİ BAKANLARA YENİ GÖREV

Öte yandan, AK Parti önümüzdeki hafta hem komisyonlardaki üyelerini hem de grup yönetim kurulu üyelerini belirleyecek. Salı günü, grubu bulunan partilerin komisyonlara verecekleri üyeler belirlendikten sonra perşembe gününe kadar TBMM’deki komisyonların kurulma süreci tamamlanacak. Bayram öncesindeki hafta idari tatil ilan edildiği için, Meclis’teki yasama faaliyetleri de ancak bayram sonrasına başlayacak. AK Parti, komisyonlardaki üyelerini belirlerken, milletvekillerinden gelen talepleri dikkate aldı. Üyelikler, milletvekillerinin tecrübesine ve uzmanlık alanlarına göre dağıtıldı. Milletvekili seçilen eski kabine üyelerine ise bu dağılımda yer verilmedi.

Edinilen bilgilere göre bu isimlere verilecek görevler Cumhurbaşkanı tarafından belirlenecek. Eski bakanlardan Bekir Bozdağ’ın, Meclis Başkan Vekilliğine, Mehmet Muş’un da Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığına getirileceği ifade ediliyor. Diğer bakanların da daha önceki görev alanlarına göre komisyon başkanlığı görevine getirilebileceği belirtiliyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
serap11 Temmuz 2023 19:56

ben yüksek prim ödedim. 2012 yılında tavandan ödeyerek emekli oldum. şimdi benden düşük prim ödeyenlerle aynı maaşı alıyorum. Bu adaletsizlik

mehmet 01 9 Temmuz 2023 08:26

prime dayalı zam yapılmalı 5 bin gün ile 10 bin gün ödeyenenin aynı maaşı alması haksızlıktır.Primi çok ödeyene yüzde 45 zam yapılmalı

MEHMET 5 Temmuz 2023 07:54

30 yıl çalışıp 10 bin gün prim ödeyen ile 3600 gün prim ödeyen bir tutulmazsa daha iyi ve daha adaletli olmazmi alın teri 30 yıl çalışanla 3600 gün SSK primi ödeyeni bir tutmayalim

Turan27 Haziran 2023 11:00

11 bin gün ile 3600 gün ile emekli aynı maaşı alması adalet mi yani

hüseyin14 Haziran 2023 10:36

5000 gün ile 7500 gün pirim ödeyen emeklinin aynı miktarda maaş almasının adaleti varmı

Sonraki Haber Yükleniyor...