Beşir Atalay: "Geçmişte yanlışlar yapılmış"

/ Kaynak: İHA
Beşir Atalay: "Geçmişte yanlışlar yapılmış"

Politika Haberleri  / İHA

Başbakan yardımcısı Beşir Atalay darbelere gerekçe gösterilen Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nda değişikliğe gidilmesine ilişkin olarak açıklamalarda bulundu.

nbsp;Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, darbelere gerekçe gösterilen Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nda değişikliğe gidilmesine ilişkin olarak, "Geçmişte yanlışlar yapılmış, vatandaşın hak ve hukukunun verilmesi değil, iade edilmesidir bu. Geçmişle hesaplaşılıyor, daha insan yüzlü bir devlet var" dedi. nbsp;
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AFAD tarafından düzenlenen Afet Bilinci Eğitimleri Çalıştayı'na katıldı. Dedeman Otel'deki çalıştay sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Atalay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin altındaki ofisinde bulunan dinleme cihazlarına ilişkin olarak, "Başbakan'ın açıklamaları açıktı. Gerekli çalışmalar yapılıyor. Ben de süreci biliyorum" dedi.
Atalay, bir gazetecinin, "Darbelere gerekçe gösterilen Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Kanunu'nda değişikliğe gidilecek, neler söyleyeceksiniz" sorusuna, "2023 hedefleri içinde olan şeyler. Türkiye'nin sivilleşme, demokratikleşme süreci devam edecek. Mevzuatı 10 yıldır ayıklıyoruz. Daha fazla insan hakkı, sivilleşme, siyasetin etkin olması, millet iradesinin belirleyici olması için çalışıyoruz. Bu bir süreçti, bu süreci yürütmek durumundayız. Bundan sonra da reformcu bir hükümet kimliğimiz devam edecek" cevabını verdi.
Milli birliğin önemli bir boyutunun daha fazla demokratikleşme ile vatandaşların hak ve hukukunun korunması olduğunu belirten Atalay, bu konuda ne kadar önemli çalışmalar yapıldığını herkesin bildiğini söyledi. Atalay, "Geçmişte yanlışlar yapılmış, vatandaşın hak ve hukukunun verilmesi değil, iade edilmesidir bu. Geçmişle hesaplaşılıyor, daha insan yüzlü bir devlet var" dedi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...