Bahçeli'nin alevilere hibe ettiği arazide cemevi için ilk kazma vuruldu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Bahçeli'nin alevilere hibe ettiği arazide cemevi için ilk kazma vuruldu

POLİTİKA Haberleri  / Haber Merkezi

MHP lideri Bahçeli’nin seçimlerden önce Horasan Erenleri Federasyonu’na hibe ettiği arazide cemevi inşaatı için ilk kazma vuruldu. Gelişmeyi MHP'li Yıldırım duyururken iş makinelerinin alanda yaptığı çalışmalar objektiflere takıldı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlerden önce başlattığı Anadolu gezisi ve mitingler kapsamında Aralık 2022'deki Mersin programında alevi vatandaşlara sürpriz bir jest yapmıştı.

5 BİN 788 METREKARELİK ARAZİSİNİ HİBE ETTİ

Bahçeli, Horasan Erenleri Federasyonu temsilcileri ile bir araya gelerek yaklaşık 5 bin 788,91 metrekarelik arazisini federasyona bağışladığını açıklamıştı.

Alevi vatandaşları mutlu eden hibe kararından sonra araziye Alevi Kültürü ve Cemevi Külliyesi inşa edilmesi kararlaştırıldı.

İLK KAZMA VURULDU

Bu kapsamda yapılacak cemevi için ilk adım atıldı ve ilk kazma vuruldu. Araziye gelen iş makineleri temel kazmaya başladı.

Bahçeli'nin alevilere hibe ettiği arazide cemevi için ilk kazma vuruldu

Gelişmeyi MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

https://twitter.com/yasaryldrmMHP/status/1693614015765774484?s=20

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

Bahçeli, o dönem Horasan Erenleri Federasyonu temsilcileri ile görüşmesinden sonra şu paylaşımı yapmıştı:

"Mazi kayıtlarımızın mana ve muhtevası değerlendirildiğinde, Anadolu’yu ve Balkanları imar ve ihya eden manevi önderlerimizin Horasan kaynağından doğup Türk-İslam ruhunu elden ele kahramanca taşıdıkları, kararlılıkla tebliğ ettikleri gayet net olarak anlaşılacaktır. Horasan erenleri bekamızın kilidi, milli ve dini birliğimizin kemer taşıdır.

Milli birlik ve kardeşliğimiz adına almış olduğum bir kararı buradan paylaşıyor ve ilan ediyorum. Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde üstüme kayıtlı 5788,91 metrekarelik (yaklaşık 6 dönüm) arsayı bilabedel Horasan Erenleri Federasyonu’na hibe ediyorum. Mezkur federasyon yönetimiyle Mersin Mitingimiz öncesinde yaptığım bir görüşmede bu tasarrufumu kendileriyle de paylaştım"

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...