Arınç,'Kılıçdaroğlu'nu değil Olimpiyatları konuşalım'

/ Kaynak: CHA
Arınç,'Kılıçdaroğlu'nu değil Olimpiyatları konuşalım'

Politika Haberleri  / CHA

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, seçim bölgesi Bursa'da özel bir sağlık meslek lisesi açılışına katıldı.

Arınç, olimpiyatlarla ilgili beklentisinin sorulması üzerine, neye mal olursa olsun, Türkiye'nin bunları karşılamayı taahhüt ettiğini belirterek, "Biz kazanmayı umuyor ve bekliyoruz. Aksi olursa kaybedeceğimiz bir şey yok. Kazanırsak, kazanacağımız çok şey var. Dünya sporu da çok şey kazanacak." dedi. A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim'in çok başarılı bir teknik direktör olduğunu ve Milli Takımın Andorra'nın ardından Romanya karşılaşmasından da galibiyet beklediğini kaydeden Arınç, "Umut golleri attı, umut kapısı açıldı. Ondan sonra Brezilya yolu açılabilir." dedi. Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun muhtemel Gazze gezisine yönelik soruya da "Şimdi İstanbul'un olimpiyat adaylığını konuşurken Kılıçdaroğlu'ndan, onların seyahatlerinden bahsetmeyelim." cevabını verdi. Seçim bölgesi Bursa'da özel bir anadolu sağlık meslek lisesi açılış törenine katılan Başbakan Yardımcısı Arınç, AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım'ın Bursa'da yaptırdığı okulun açılış kurdelasını kestikten sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin, olimpiyatlarla ilgili beklentisini sorması üzerine Arınç, Başbakan Erdoğan ile birlikte 600 kişilik ekibin, Arjantin'de, olimpiyatın İstanbul'a gelmesi için lobi yaptıklarını açıkladı. Arınç şunları kaydetti: "Dualar ediyoruz. Ben de bugün huzurlarınıza olimpiyatların rozeti ile çıktım. Bu, çok büyük bir organizasyon. Bildiğiniz gibi üç ülkenin üç şehri ile şu anda yarışıyoruz. Bize göre, İstanbul en hazırlıklı şehirlerin başında. Çünkü 14 milyona yakın nüfusuyla pek çok sahip olduğu spor ve konaklama tesisiyle ve çevresindeki illerinde yeni yapılabilecek tesislerin katılmasıyla olimpiyatların standartlarına en çok kolay ulaşabilecek bir şehir. Hatta mevcutlara ilaveten yeni tesislerin, bir takım imkanların meydana getirilmesi isteniyorsa neye mal olursa olsun, birkaç katrilyon da var bu işin içerisinde, Türkiye bunları karşılamayı taahhüt ediyor. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir belediye başkanımız da eğer bu olimpiyatlar Türkiye'de yapılacak olursa madalya alanların her birine olimpiyat köyünden birer daire verebileceğini de söylüyor. Bundan daha güzel bir imkan olamaz. Umarız oylamaya katılanlar Türkiye'nin, İstanbul'un bu avantajını düşünürler ve İstanbul lehine tercihlerini kullanırlar. Başbakan Erdoğan, G-20 toplantısının ardından 16 saatlik non-stop uçuşla Arjantin'e gelerek o kadar yoğun işlerin arasında bizzat sunum yaptı. Biz kazanmayı kurada tercih edilmeyi umuyor ve bekliyoruz. Aksi olursa kaybedeceğimiz bir şey yok. Kazanırsak kazanacağımız çok şey var. Dünya sporu da çok şey kazanacak. Türkiye de çok şey kazanmış olacak. Eğer siyasi sebeplerle tarafgirlikle veya bazı ülkelerin, bazı kıtaların kendi aralarındaki dayanışması dikkate alınacaksa sonuçlar farklı olabilir. Ama biz mevcut tesislerimizle imkanlarımızla İstanbul'un güzelliği ile oy kullanacak 100'e yakın insanın tercihlerinizi etkileyebileceğimizi düşünüyoruz."

KILIÇDAROĞLU SORUSUNU CEVAPLANDIRMADI
CHP'nin, Mısır'ın ardından Gazze'ye gezi düzenleyeceği haberleriyle ilgili bir soru üzerine de Arınç, şunları kaydetti: "Dün ben, bu konuyu çok geniş değerlendirdim. Basınımızın dikkatinden kaçtı. Zannediyorum biz canlı yayın yaparken Obama da Saint Petersburg'ta canlı yayın yapıyordu. Dünkü konuşmamı ajanslardan veya başka bir yerden temin ederseniz, orada bu seyahatlere ilişkin çok özel şeyler söyledim. Onları bulun yayınlayın lütfen. Şimdi İstanbul'un olimpiyat adaylığını konuşurken Kılıçdaroğlu'ndan, onların seyahatlerinden bahsetmeyelim."


MİLLİ TAKIMI DA DEĞERLENDİRDİ
'Milli takımın dün akşamki galibiyeti sonrası Fatih Terim'e bir mesajınız var mı?' sorusu üzerine konuşan Bülent Arınç, "Çünkü Milli Takım kötüye gidiyordu. Tarihinde hiç bu kadar başarısız olmamıştı. Ben konuşan bir insanım. Çok sevdiğim halde Abdullah Avcı ve onun takımı hakkında çok eleştirilerde bulundum. Türkiye, öyle bir milli takımla başarısız oldu. Çok şükür kendisi asalet gösterdi. Bizzat kendisi istifa ederek milli takımın önünü açtı. Bence çok deneyimli çok başarılı futbolcularımız var, iyi bir teknik direktörle başarılı sonuçlar alabiliriz. Avcı döneminde yurt dışında oynayan gençlerimizi bir araya getirerek, hiçbir hazırlık ve uyum çalışması yapmadan sahaya sürülüyordu ve her birinde mahcup oluyorduk. Herkes kıymetli olabilir ama önemli olan takım oyunudur. Takım oyununun, iyi bir arkadaşlıkla birbirini tanıyarak ve bir sistem içerisinde güçlendirilmesi lazım. Fatih Terim çok başarılı bir teknik direktör. Bütün dünyanın kabul ettiği bir insan. Onun gelişi bile neticeyi etkiledi diye düşünüyorum. Diyebilirsiniz ki Andorra hiçbir maçında başarılı olmadı, hep gol yedi ama önemli olan bir milli takımla karşılaşmaktır. Ve iyi bir oyunla iyi bir sonuç almaktır. Ve Romanya karşısında da bir galibiyet bekliyorum. Çünkü Milli Takım'a güveniyorum. Özellikle bu son başarı ve heyecanla zannediyorum iyi bir sonuç alacağız. Ondan sonra da Brezilya'nın yolu açılabilir. Ümitli olalım. Umut golleri attı umut kapısı açıldı. İyi olacak inşallah." diye konuştu.


Politika
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...