Altılı masa öncesi sürpriz görüşme: Kılıçdaroğlu ve Akşener bir araya geliyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Altılı masa öncesi sürpriz görüşme: Kılıçdaroğlu ve Akşener bir araya geliyor

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için geri sayım sürüyor, çalışmalar hız kazandı. Altılı masa, 2 Mart'ta Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde toplanacak. Muhalefet liderlerinin ana gündem maddesinin 'adaylık' olması beklenirken, toplantı öncesi CHP ve İYİ Parti liderleri bugün bir araya gelecek. Kılıçdaroğlu ve Akşener arasındaki sürpriz görüşme sonrası hangi mesajlar verilecek merakla bekleniyor.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem nedeniyle arka plana itilen 'Millet İttifakı'nın adayı kim olacak?' sorusu yeniden gündemin ilk sıralarına tırmanmaya başladı. Altılı masa, adaylık gündemiyle 2 Mart'ta Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ev sahipliğinde yeniden bir araya gelmeye hazırlanıyor. Altı lider, bu toplantıda ilk kez isimler üzerinden adaylık değerlendirmesi yapacak.

'Cumhurbaşkanı adaylığı' gündemi ile toplanması beklenen Altılı Masa görüşmesinden önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener'den sürpriz bir adım geldi. İki lider, bugün bir araya gelecek. Son dönemde siyasi kulislerde İYİ Parti ile CHP arasında yaşanan 'gerilim' konuşuluyordu. İki liderin, 2 Mart'taki görüşme öncesinde aradaki pürüzleri bu görüşme ile gidereceği iddia edildi.

CHP'DEN KILIÇDAROĞLU'NA 'TAM YETKİ'

2 Mart'taki kritik toplantı öncesinde, dün CHP Genel Merkezi'nde Grup Toplantısı ve Parti Meclisi Toplantısı yapıldı. Önce Meclis Grubu, sonrasında da Parti Meclisi, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na aday belirleme konusunda oybirliği ile tam yetki verdi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Meclisimiz, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda, bundan sonra yürütülecek tüm süreçlerde, Parti Meclisimiz adına karar alma konusunda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oybirliğiyle tam yetki vermiştir" dedi.

AKŞENER'E DE 'TAM YETKİ' KARARI GELEBİLİR

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener de kritik toplantı öncesi 27 Şubat Pazartesi günü partisinin TBMM Grubu üyeleri, 1 Mart Çarşamba günü de Genel İdare Kurulu üyeleriyle toplanacak. Benzer bir yetki kararının İYİ Parti'den de gelmesi bekleniyor.

Altılı masada daha önce Saadet, DEVA, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti yetkili kurulları, genel başkanlarına aday belirleme için tam yetki vermişti.

Bu video da ilginizi çekebilir...

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...