Akan kanı birlikte durduralım

Düzenleyen:
Akan kanı birlikte durduralım

POLİTİKA Haberleri

Erdoğan: İran ile aramızda bazı bölgesel görüş ayrılıkları mevcut. Ancak akan kanın durdurulması, Suriye ve Irak’ın bütünlüğü konusunda hemfikiriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye ve İran, küresel ve bölgesel düzeyde önemli ülkeler. Dolayısıyla bölgemizi sarsan terörizm ve bunlara bağlı olarak ortaya çıkan insani krizlerin üstesinden gelinmesi için birlikte çalışmamız gerekiyor. Ülkelerimizin, Suriye ve Irak başta olmak üzere, bölgemizde akan kanın ve yaşanan krizlerin durdurulması için gereken çalışmalara öncülük etmesi şart” dedi. Erdoğan ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, baş başa görüşmeleri ve Türkiye-İran 3. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) Oturumu’nun ardından Beştepe Külliyesi’nde ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan,  Türkiye-İran ilişkilerinin son yıllarda gerileme içerisinde olduğunu belirterek, “Bugünkü görüşmelerde karşılıklı yatırımlarımızı artırma yönündeki kararlılığımızı teyit ettik. İş adamlarımızla birlikte her kesimden insanlarımızın karşılıklı ilişkilerini, dostluk ve dayanışma temelinde güçlendirmek için ne gerekiyorsa yapma hususunda mutabık kaldık” dedi. Türkiye ile İran arasında bölgesel konularda bazı görüş ayrılıklarının bulunduğuna işaret eden Erdoğan, “Bununla birlikte bölgede akan kanın durdurulması gerektiği konusunda hemfikiriz. Bölgemizdeki gelişmelere mezhepsel temelde yaklaşılmasının hiçbir fayda sağlamayacağı, bilakis yıkıcı etkileri olacağı hususlarında yakın görüşlere sahibiz. Bizim için belirleyici olanın İslam başlığında beraber olmamız, o noktada bir ve dayanışma içerisinde geleceğe yürümemizdir” ifadesini kullandı. Terörle mücadelede özellikle uluslararası iş birliğine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Erdoğan, “Bu çerçevede teröre karşı sıfır tolerans uygulanarak, iyi terörist, kötü terörist ayırımı yapılamayacağı anlayışını paylaşıyoruz” diye konuştu. Erdoğan, Suriye ve Irak’ın toprak bütünlüğü ve siyasi birliğinin mutlaka korunması gerektiği konusunda da Ruhani ile görüş birliği içinde bulunduklarını ifade etti. Ruhani de, “Terörizmle her ne ad altında, her ne şekilde olursa olsun ciddi anlamda mücadele etmeliyiz. Daha fazla istişareye, iş birliğini, yardıma ve ilişkilerin artırılmasına hazırız. Özellikle terörle mücadele ve İslam’ı dünyaya doğru bir şekilde tanıtmak konusunda” şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...