Paralar “Gülenist” kuruluşlara akmış

Düzenleyen:
Paralar “Gülenist” kuruluşlara akmış

GÜNDEM Haberleri

KPSS soruşturmasının ek iddianamesinde, şüpheli 51 kişinin Paralel Yapı’yla para transferi ortaya çıkartıldı.

Ebru Karatosun ANKARA 
2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin yürütülen soruşturmanın yeni iddianamesinde, şüphelilerin finansal bağlantıları tespit edildi. Soruşturma çerçevesinde Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu savcısı Yücel Erkman tarafından 51 şüpheli ismi kapsayarak hazırlanan ek iddianame Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. “Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olmak, resmî belgede sahtecilik ve kamu zararına dolandırıcılık” suçlamaları yöneltilen 51 şüpheliye iddianamede, soruları önceden gördüğüne dair kuvvetli şüphenin oluştuğu belirtildi.  51 şüpheli isimden 18’inin dosyada karı-koca olduğu, 7’sinin de akrabalık bağı bulunduğu ifade edildi. Zanlıların ayrıca dosyanın diğer şüphelileriyle işyeri ve BAZ birlikteliği bulunduğuna da işaret edildi.
İddianamede, MASAK uzmanları tarafından hazırlanan ve şüpheliler arasındaki para transferini belgeleyen grafiklere de yer verildi. Hakkında dava açılan 51 kişiden bazılarının 3 bin 227 kişi arasında yer alan şüphelilerle, bazılarının da dosyada şüpheli olmayan bazı isimlere para transferi gerçekleştirdiği belirtildi. Bu paraların da daha sonra yurt dışındaki “Gülenist” kuruluşlara aktarıldığı kaydedildi. Sınavda 100 ve üzeri net yapan arasında muhtemel para toplayıcılar olarak 12 şüphelinin tespit edildiğine yer verilen iddianamede, şüphelilerden Cihan Ç. ve Ali A. Y.’nin de bu 12 kişinin arasında yer aldığı vurgulandı. Ölçme ve Değerlendirme Uzmanlarının 3 bin 227 adayın Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerindeki yanlışta birleştiği raporuna da iddianamede yer verildi. Bu kapsamda Genel Kültür Testinin 9. sorusu, Genel Yetenek Testinin 39. sorusu, Genel Kültür Testinin 11. sorusu ile Genel Yetenek Testinin 53. sorusunun en az birinde yanlışta birleşen aday sayısının 2 bin 353 olduğu anlatıldı. İddianamede, “Sorudaki küçük değişikliği fark etmeden bu cevapları vermeleri bu soruyu daha önceden görmüş olabilecekleri ve ezberlemiş olabileceklerine yönelik kuvvetli bir kanaat oluşmuştur” denildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...