AK Parti'nin seçim beyannamesi için son rötuşlar: İstanbul'a dönüşüm sözü

- Güncelleme:
AK Parti'nin seçim beyannamesi için son rötuşlar: İstanbul'a dönüşüm sözü

Politika Haberleri

Beyannamede İstanbul depremi için yeni bir eylem planına yer verilecek. Alınacak tedbirler ve bilim adamları ile yapılan toplantılarda ortaya konulan öneriler beyannameye entegre edilecek

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - Deprem sebebiyle seçim beyannamesinin önemli bir bölümünü yeni baştan yazan AK Parti yönetimi, ekonomiden, kadın haklarına, yeni anayasadan, Türkiye’nin dünyada lider ülke olması hedefine kadar birçok alanda önümüzdeki beş yıllık yol haritasını nisan ayında kamuoyuna duyuracak.

Beyannamenin ‘Kuşatıcı, kapsayıcı ve demokrat bir dille’ yazıldığını kaydeden AK Parti kurmayları, Türkiye Yüzyılı’na ilişkin hedeflerle birlikte deprem konusunun da beyannamede önemli bir yer tuttuğunu dile getirdi. Bu doğrultuda seçim beyannamesinin ilk bölümünü depreme karşı alınacak tedbirler oluşturacak. 

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Beyannamede; şehirlerin yenilenmesi, dirençli şehirler anlayışı ile Türkiye’nin her yerinde kapsamlı bir kentsel dönüşüm seferberliği başlatılması, her şehir için yeni bir risk planı oluşturulmasına yönelik çalışmalara yer verilmesi bekleniyor. 

Beyannamede İstanbul için ise ayrı bir başlık açılacak. İstanbul depremine karşı alınacak tedbirler ve Ulusal Risk Kalkanı modeli çerçevesinde bilim adamları ile yapılan toplantılarda ortaya konulan öneriler beyannameye entegre edilecek. AK Parti kaynakları, İstanbul depremi için yeni bir eylem planına da yer verileceğini kaydetti.

EKONOMİDE YENİ YOL HARİTASI 

Beyannamede ekonomiye ilişkin yeni bir yol haritasının da bulunacağı belirtildi. AK Parti kurmayları “Uluslararası küresel ekonomi ve konjonktür yok sayılmadan orta yol bir ekonomik modele yer verilmesi planlanıyor” dedi. Beyannamede gençlerle ilgili sürpriz sayılabilecek yeni uygulamaların da bulunacağı ifade ediliyor.

KAMPANYA HIZLANACAK

Aday tanıtımı ve beyannamesinin açıklanmasından sonra AK Parti’nin seçim kampanyası biraz daha hız kazanacak. Bu doğrultuda Cumhurbaşkanı için büyük mitingler yerine, ‘açılışlar ve ziyaretler’ vesilesiyle vatandaşla bir araya gelecek programlar hazırlanıyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...