AK Parti'de yerel seçim hazırlıkları: Adaylar nasıl belirlenecek? Özlem Zengin'den açıklama geldi

Düzenleyen: / Kaynak: CNN Türk
- Güncelleme:
AK Parti'de yerel seçim hazırlıkları: Adaylar nasıl belirlenecek? Özlem Zengin'den açıklama geldi

POLİTİKA Haberleri  / CNN Türk

Önümüzdeki sene Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimler için AK Parti'nin adayları nasıl belirlenecek merakla bekleniyor. Kulislerde birçok isim adaylık için anılırken, çalışmalara dair bilgi veren AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin, "Adaya göre yol haritası değil, yol haritasına göre aday belirlenecek" dedi.

Mayıs ayındaki seçimlerden zaferle ayrılan ve gözünü yerel seçimlere diken AK Parti'de çalışmalar hız kazandı. Özellikle CHP'deki büyükşehirler için özel planlamalar yapan AK Parti, aday belirleme sürecine girdi.

CNN TÜRK yayınında yerel seçim hazırlıklarına dair açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, değerlendirmelerin devam ettiğini söyledi ve adayların açıklanma süresi için ekim sonrasını işaret etti.

Zengin, "Şu ana kadar teşkilatımızdaki birimler ne yaptı? Önce elimizdeki malzemeyi değerlendiriyoruz. Bu değerlendirmeden sonra yol haritası çizeceğiz. Hem de o yol haritasına paralel adaylar belirleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

ADAY BELİRLEME SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

Özlem Zengin, "Bunları kendi içimizde de tartışıyoruz. Adaydan önce metodu belirlememiz lazım. Tabii bunun içinde takvimleme de var. Takvime uygun olma ihtimalini daha yüksek görüyorum. Seçim takvimine zaten ocak ayına kadar bu adaylık sürecinin şekillenmesi gerekiyor" dedi.

Zengin, İstanbul'da aday belirlemeye yönelik bir parantez açtı ve "Vaatten önce bazı problemleri çözmenin bizim için faydalı olacağını düşünüyorum. İstanbul’da göç ile alakalı özel bir çalışma var. Onun gibi trafik başta olmak üzere kira meselesi, ulaşım göç meselesi... Bu temel başlıklarla alakalı, seçime giderken mutlaka çözüme giden yolda adım atılması gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: CNN Türk
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...