AK Parti'de yeniden aday olma kriterleri: Vaatlerinin yüzde 60’ını gerçekleştirene öncelik

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AK Parti'de yeniden aday olma kriterleri: Vaatlerinin yüzde 60’ını gerçekleştirene öncelik

Politika Haberleri

AK Parti'de adaylar beş aşamada belirlenecek. Bunlar 'anket, temayül, mülakat, alt/üst kurul, Cumhurbaşkanı onayı’ olurken, vaatlerinin yüzde 60’ını gerçekleştiren başkanlar yeniden aday olabilecek. Bütçeden en fazla payı yatırıma ayıran başkanlar da bir adım önde olacak. Ayrıca ilçe belediye başkanları illere aday gösterilebilecek.

EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ - AK Parti yerel seçimlerde adaylar konusunda ince eleyip sık dokuyacak. Adaylar ‘anket, temayül, mülakat, alt/üst kurul, Cumhurbaşkanı onayı’ olmak üzere 5 aşamadan geçecek. ‘Bize hizmet edecek aday lazım’ anlayışla hareket edilecek. Vatandaşa il ve ilçelerde kimi belediye başkanı olarak görmek istedikleri sorulacak. Aday olmak isteyen isimler üzerinde detaylı bir anket çalışması yapılacak. Öne çıkan isimler bölge teşkilatlarınca temayüle tabi tutulacak. Anket ve temayülden çıkacak sonuçlar büyük önem arz edecek.

MÜLAKATA ALINACAKLAR

Bunun ardından adaylar bölge teşkilatlarınca mülakata alınacak. Burada da başarı gösteren isimler bu sefer Genel Merkezde oluşturulacak alt ve üst kurul tarafından elemeye tabi tutulacak. Son olarak Genel Merkez’den onay alan isimler konusunda son kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

Adaylık sürecinde yeni yüzler ön planda olacak, ancak mevcut belediye başkanlarına da fırsat verilecek. Mevcut başkanların 2019 seçimleri öncesinde verdikleri vaatleri yerine getirip getirmediklerine bakılacak. Vaatlerinin yüzde 60 ve üstünü gerçekleştirenler, yeniden değerlendirmeye alınacak. Yüzde 60’ın altında kalanlar elenecek.

YATIRIM YAPAN KAZANACAK

Yeniden aday gösterilecek belediye başkanlarındaki önemli diğer bir kıstas ise bütçeden yatırıma ayırdıkları pay olacak. Mevcut bütçeden yatırıma en çok pay ayıran başkanlar bir adım öne çıkacak. Personelinin refahı için maaşlara iyileştirme yapan, özlük hakları konusuna dikkat eden başkanlar da ayrı tutulacak. Ayrıca ilçe belediye başkanları illere aday gösterilebilecek.

Düzenleyen:  - Politika
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...