AK Parti'de aday trafiği başlıyor

- Güncelleme:
AK Parti'de aday trafiği başlıyor

Politika Haberleri

AK Parti, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için milletvekili aday adaylığı konusunda mesaiye başlıyor.

AK Parti yönetimi, milletvekili aday adaylığı sürecine ilişkin taslak bir takvim oluşturdu. Bu kapsamda, mart ayının ortasına kadar aday adaylığı başvurularının tamamlanması, 18 Mart’tan sonra ise aday adayları ile ilgili dijital ortamda teşkilatlar nezdinde temayül yoklaması yapılması planlanıyor.

Adaylar için komisyonlar, 20 Mart’tan sonra kurulacak. Çalışmalar kısa sürede bitirilecek. Partinin aday adayları ile ilgili ilk elemenin yapılacağı alt komisyon çalışmalarının ise 27 Mart’a kadar bitirilmesi beklenirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığındaki aday tespitine ilişkin üst komisyonun ise 8 Nisan’a kadar çalışmalarını tamamlayacağı belirtiliyor. AK Parti’nin taslak seçim takvimine göre, 8 Nisan itibarıyla milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) teslim edilmesi öngörülüyor.

Öte yandan, seçim strateji toplantıları, seçim beyannamesinin açıklanması ve seçim koordinasyon merkezlerinin kurulacağı tarihler üzerinde de çalışmalar sürdürülüyor. Bunun yanı sıra AK Parti’nin bu seçimlerde hem kadınlara hem de 30 yaş altı gençlere, önceki seçimlere oranla daha fazla yer vereceği belirtiliyor. AK Parti, 2018 Milletvekili Seçiminde de 126 kadın adaya ve 25 yaş altındaki 57 gence listelerinde yer vermişti. EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...