Suriye'nin petrolünü PKK satıyor

- Güncelleme:
Suriye'nin petrolünü PKK satıyor

Dünya Haberleri

Terör örgütü PKK/YPG, Fırat Nehri’nin doğusunda işgal ettiği bölgeden çıkarılan petrolü çeşitli ülkelerdeki yabancı şirketlere pazarlıyor.

Suriye’deki petrol ve doğalgaz sahalarını işgal eden PKK/YPG, kurduğu şirketler üzerinden Suriyelilere ait petrolü çıkarıyor. Ülkedeki petrol ticareti, daha önce Irak’ta faaliyet göstermiş PKK’lılar tarafından yürütülürken terör örgütü bu yolla gelir sağlıyor.  

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Suriye’de Fırat Nehri’nin doğusunda yer alan petrol sahaları üzerindeki işgalini sürdüren PKK/YPG, Rumeylan ve Deyr ez-Zor’daki petrolü çeşitli ülkelerdeki yabancı şirketlere satmaya çalışıyor. Bu iş için faaliyet gösteren PKK/YPG’ye bağlı “Cezire Petrol Şirketi”ne, petrol arama ve üretim işlerini yürüten çok sayıda şirket bağlı bulunuyor.

Suriye’deki petrol ticareti, PKK’lı teröristlerin yöneticilik yaptığı şirketler tarafından yürütülüyor. Eski PYD Eş Başkanı Şahoz Hasan’ın, Cezire Petrol Şirketinin yöneticisi olduğu ve çeşitli ülkelerdeki firmalarla Suriye’deki petrolün pazarlanması için görüşmeler yaptığı belirtiliyor. Terörist Hasan’ın, Suriye’deki birçok PYD/YPG sorumlusu gibi geçmişte Irak’ta faaliyet gösterdiği biliniyor. 1994’te PKK’ya katılan ve Irak’ın kuzeyinde faaliyet yürüten Şahoz Hasan, 2011’de Suriye savaşının başlamasıyla birlikte PKK’ın Suriye kolu PYD/YPG’de faaliyet göstermeye başladı. Şahoz Hasan, 2017’de PYD sorumluluğuna getirildi ve 2020’ye kadar görevini sürdürdü. Ardından Suriye’deki petrol ve doğalgazı pazarlayarak terör örgütü PKK/YPG’ye para kazandırmak için çalışmalar yürüttü.

Esad rejimi Dışişleri Bakanlığı da geçtiğimiz aralık ayında BM Güvenlik Konseyi’ne gönderdiği mektupta ABD’yi ve isim vermeden PKK/YPG’yi Suriye’nin petrol ve doğalgazını “çalmakla”  itham etmişti. CEVDET FIRAT AYDOĞMUŞ'UN HABERİ

Düzenleyen:  - Dünya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...