Afet zamanı seçim hesabı yapılmamalı

- Güncelleme:
Afet zamanı seçim hesabı yapılmamalı

POLİTİKA Haberleri

Binlerce insanın öldüğü depremin enkazının kaldırılması için devlet seferber olmuşken, muhalefetin seçim tarihi ile ilgili tartışmaları gündeme getirmesi AK Parti’nin tepkisini çekti. AK Parti kurmayları, hükûmetin sadece depremin yaralarının sarılmasına odaklandığını kaydetti. 

YÜCEL KAYAOĞLU'NUN HABERİ - AK Parti kaynakları, ne Cumhurbaşkanlığı nezdinde ne de AK Parti yönetiminde depremden sonra ‘seçim’ gündemli hiçbir toplantı yapılmadığını dile getirdi. AK Parti kurmayları, son birkaç gündür kamuoyunda seçimlerin ertelenebileceğine yönelik yapılan tartışmaları ‘abes’ buldu. Deprem nedeniyle tüm enerjinin enkaz altındaki vatandaşları çıkarmaya verildiğini belirten AK Parti kaynakları “Şu anda hiç kimsenin seçimi düşündüğü falan yok. Böyle bir ortamda, seçim mi konuşulur? OHAL nedeniyle seçimlerin ertelenebileceğini gündeme getirmek hukuk bilmemezliktir” dedi. AK Parti kurmayları, seçimlerin sadece savaş sebebiyle bir yıl ertelenebileceğini hatırlatarak, bunun dışında bir seçenek olmadığını dile getiriyor.

MİTİNG OLMAYABİLİR

Parti kurmayları, daha önce açıklanan 14 Mayıs tarihinin henüz resmiyet kazanmadığını, bu nedenle normal sürenin beklenerek en fazla 18 Haziran tarihine kadar ötelenebileceğini kaydetti. Hükûmetin sadece deprem bölgesinin hızlı toparlanmasına odaklanacağı, seçim kampanyalarının ya yapılmayacağı, ya da ‘düşük profilli’ bir süreç izleneceği belirtiliyor. Seçimlerin 18 Haziran’da yapılması iradesinin ortaya çıkması durumunda, Meclis’in karar alması veya cumhurbaşkanının yetkisini kullanmasına gerek kalmıyor. Yüksek Seçim Kurulu devreye girerek, seçim tarihi olarak 18 Haziran’ı belirliyor ve seçim takvimini ilan ediyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...