90. yıldönümünde CHP'ye 'postallı pasta' eylemi

90. yıldönümünde CHP'ye 'postallı pasta' eylemi

Politika Haberleri

CHP'nin 90. kuruluş yıldönümünde Genel Merkezde kutlama yapılırken dışarıda "postal" şeklinde yapılan pasta ile protesto eylemi yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi 'nin(CHP) 90. kuruluş yıldönümünde Genel Merkezde kutlama yapılırken dışarıda "postal" şeklinde yapılan pasta ile protesto eylemi yapıldı.Dünya Demokrasi Hareketi tarafından organize edilen "postal" şeklindeki pasta, CHP Genel Merkezi'nde kuruluş kutlamasının yapıldığı dakikalarda Genel Merkez önüne getirildi. İki tane postal şeklinde yapılan pasta önünde grup tarafından basın açıklaması yapıldı. Grup adına konuşan Genel Sekreter Tahsin Topçu, 90 yıl önce Mustafa Kemal tarafından kurulan CHP'nin milletvekillerinin bugün Mısır'a giderek darbecileri ziyaret ettiğini söyledi. Bu gibi ziyaretlerin CHP için ilk olmadığını daha önce de benzer bir ziyareti Suriye için yaptıklarını bildikleri ifade etti.
Topçu, "Bir taraftan demokrasiyi savunarak diğer taraftan eli kana bulanmış yöneticileri ziyaret etmek, darbeleri kınayamamak, sandığa ve millet iradesine saygı duymamak, iktidar olmak için farklı sandık dışı yöntemlerden medet ummak CHP için ontolojik bir paradoksudur." dedi.
Topçu, kuruluşlarının üzerinden 90 yıl geçmesine rağmen CHP'nin Türkiye siyasi ikliminin değişmesine rağmen CHP'nin değişmediğini, hala köhnemiş paradigmayla hareket ettiğini, değişime ayak uydurmaktan ısrarla kaçındıklarını, çağdışı kalmayı umursamadıklarını kaydetti. Artık daha fazla demokrasi vaat edenlerin iktidar olabileceğini ifade eden Topçu, bu tür böyle yenilenmiş bir CHP'den Türkiye'nin kazanacağı çok şeyin olabileceğinin altını çizdi. Bugün buraya getirdikleri yaş pastayı afiyetle yemelerini, içinden çıkan postalı da güle güle giymelerini söyledi.
Postal şeklinde pastanın daha sonra kutuya konularak, CHP Genel Merkezi'ne ulaştırılacağı bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...