6'lı masaya yeşil ışık yakan İnce için CHP'den ilk açıklama: Ciddi beklenti var, telefonlar susmuyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
6'lı masaya yeşil ışık yakan İnce için CHP'den ilk açıklama: Ciddi beklenti var, telefonlar susmuyor

POLİTİKA Haberleri

6'lı Masa 4 günlük kaosun ardından Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığında anlaştı. Masanın 12 maddelik mutabakat metnini imzalamasının ardından CHP eski Milletvekili ve Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'de 6'lı Masa'yla görüşmeye yeşil ışık yaktı. İnce'nin 'İçinden çıktığım partiyle niye görüşmeyeyim' sözlerinin ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Baba evinin kapısını çalıp, partiye dönmesiyle ilgili beklenti ve çok sayıda telefonlar var" açıklamasında bulundu.

6'lı Masa'da İYİ Parti lideri Meral Akşener'in vetosu ile arapsaçına dönen aday krizi, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'a cumhurbaşkanı yardımcılığı sözü verilmesi ile son buldu. Akşener masaya geri döneken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'da adaylığını ilan etti. Adaylık açıklamasının ardından HDP, Kılıçdaroğlu ile görüşmeye açık olduğunu belirtirken, 6'lı Masa'ya bir yeşil ışık da Memleket Partisi lideri eski CHP'li Muharrem İnce'den geldi. 

İÇİNDEN ÇIKTIĞIM PARTİYLE NİÇİN GÖRÜŞMEYEYİM?

Muharrem İnce ile görüştüğünü belirten gazeteci Uğur Dündar "Muharrem Bey 'Ben Türkiye'yi yönetmeye talip olmuş bir insanım. İçinden çıktığım partiyle niçin görüşmeyeyim' diyor" ifadelerini kullandı. Dündar "Okudum, sayın Altan Öymen ve Hikmet Çetin, Muharrem Bey ile görüşecekmiş. Kendisini aradım, 'Böyle bir görüşme oldu mu?' dedim. 'Hayır, olmadı. Olursa tabii ki görüşürüm, niçin görüşmeyeyim ki? Sıcak bakarım' dedi. Ancak şu an aranmış değil" şeklinde konuştu.

CHP'DEN İLK AÇIKLAMA: 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Habertürk'te Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin CHP'ye dönüp, dönmeyeceği konusunda açıklamalarda bulundu. Özel, "Muharrem İnce'yi şahsen çok severim. CHP'ye saygı duyan, gerçek muhalefet partisi olarak davransalardı aracılık ederdim" derken topu parti MYK'sına attı.

'TELEFONLAR SUSMUYOR'

Özel, "MYK'mız karar verirse partimize dönerse bir şey diyemeyiz. Döneceklerse yetkili organlar tartışır. Baba evinin kapısını çalıp, partiye dönmesiyle ilgili beklenti, çok sayıda telefonlar var. Muharrem İnce'yle barışmayı ben de istiyorum, ama çok yıkıcı konuştu. En son Deniz Bey'in cenazesinde konuştum. Muharrem İnce'nin benim üzerimde emeği var. Grup başkan vekilimdi benim" ifadelerini kullandı. 

'KEMAL BEY'E KARŞI ADAY OLMAM' DEMİŞTİ

Öte yandan, Muharrem İnce, 2019 yılında verdiği bir röportajda CHP Genel Başkanlığı için Kılıçdaroğlu karşısında aday olmayacağını dile getirm, "Kemal Bey ile karşı karşıya gelmem. O bir faninin kolay kolay yapamayacağı bir şey yaptı, beni Cumhurbaşkanlığına aday gösterdi. Ben vefasız biri değilim. Bana bunu yapanın karşısına geçmem" sözlerini sarf etmişti. Fakat seçimi kaybeden Muharrem İnce, daha sonra partiden ayrılıp Memleket Partisi'ni kurmuş ve Cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini aktarmıştı. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...