6’lı masada kafalar karışık

- Güncelleme:
6’lı masada kafalar karışık

Politika Haberleri

Altılı Masa’da ‘imza yetkisi’ tartışması sürerken Ahmet Davutoğlu “Seçilecek isim, sözümüzü dinlemezse kriz olur” dedi. CHP “Altı lider eşittir” diyerek destekledi, İyi Parti ise bu sözlere tepki gösterdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ‘Altılı Masa’daki liderlerin cumhurbaşkanı gibi imza yetkisi olacak’ sözleri tartışılırken yeni açıklamalarda bulundu. Davutoğlu “Cumhurbaşkanı bizim imzamız olmadan karar alamayacak. Sözümüzü dinlemezse kriz çıkar ve ülke seçime gider” çıkışında bulundu. Bu sözlere günlerdir sessiz kalan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan destek, İyi Parti’den ise tepki geldi. Kılıçdaroğlu “Altı partinin lideri eşittir ve başkan yardımcısı olacaktır. Aynı zamanda seçimde hangi parti ne kadar oy alırsa temsili demokrasinin ruhuna uygun olarak bakanlık kurulu dağılımında bunu esas alacağız” dedi. İyi Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel ise “Siz daha iktidar olamadan makam ve mevkileri paylaşmaya başlarsanız Türk milletinin gözünde ve gönlünde farklı konumlandırılırsınız. Davutoğlu, gönlünden geçenleri diline dökmüş. Ortak masada söylenen ve bizi çok rahatsız eden söylemler karşısında susuyoruz. Altılı Masa’ya uygun hareket etmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

MASAYI YORUYOR

Üstelik Davutoğlu’nun tepkiler bu isimlerle sınırlı değil. İşte onlardan bazıları:

> Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş: Altılı Masa’ya en çok Altılı Masa’nın aktörleri zarar veriyor. Davutoğlu Altılı Masa’yı yoruyor. Saçma projelerine bizi inandırmaya çalışan Davutoğlu, yüzde 0,3 oy oranı ile Türkiye’yi yönetmek istiyor! 

VAATLERİ BİLE KRİZ

> AK Parti Grup Başkan Vekili Yılmaz Tunç: Vaadleri bile kriz! Yüzde 50’nin üzerinde oy alan bir cumhurbaşkanı, yüzde 0,1’lik bir genel başkanın dediğini yapmazsa kriz çıkarmış. Ülkeyi seçime götüreceklermiş. Aziz milletimiz, kendi ikballeri için ülkeyi krize götürmeye hevesli bu vizyonsuz muhalefeti 2023’te sandığa gömecektir.

> AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan: İstikrar değil, kriz; güven değil, kaos; çözüm değil, sorun vadediyorlar! Şaşkınlıkla takip ediyoruz.

> AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: Hayal ettikleri Türkiye’ye bakar mısınız? Bu sözler, Altılı MasaInın, 6’lı dar zihniyetin bu ülkeye katacağı hiçbir katma değerinin olmadığının kanıtıdır, itirafıdır.

“TACİZ” İSTİFASI

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu ve Etik Kurulu üyesi Fatma Şerefoğlu, temiz siyaset söylemlerinin havada kaldığı ve parti içinde taciz ve tehdide maruz kaldığını iddia ederek partisinden istifa etti. Şerefoğlu şunları söyledi: Kadınlara yönelik taciz parti içinde rahatsız edici duruma gelmişti, hepsi kanıtlarıyla paylaşılıyor ancak ısrarla üç maymun oynanıyordu. Büyük çoğunluğunu vasıfsız insanların oluşturduğu nepotizmin zirve yaptığı bir yapıda adımın kirlenmesine daha fazla izin veremedim. EMRAH ÖZCAN'IN HABERİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...