60 yıllık Enosis hayali hortladı

Düzenleyen:
60 yıllık Enosis hayali hortladı

POLİTİKA Haberleri

“Türk tarafını azınlık olarak görmeye devam eden taraf Rumlar’dır. Kafalarındaki 60 yıllık Enosis hayali tekrar hortlamıştır. Türk tarafının, oyalanması ve müzakerelerin zamana yayılması artık kabul edilemez.”

İSMAİL KAPAN LEFKOŞA

Başbakan Binali Yıldırım dün KKTC’deydi. Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda soydaşlarımızla bir araya gelen Yıldırım, bugün Türkiye’nin dünyanın her yerinde büyük itibarı bulunduğunu, KKTC’nin yanında güçlü ve dirayetli Türkiye Cumhuriyetinin olduğunu belirtti. Rumlara mesaj gönderip uyarılar da bulunan Yıldırım özetle şunları söyledi:
EŞİT ADİL YÖNETİM ŞART
“Son müzakerelerde KKTC’nin yapıcı tutumunu bütün dünya görmüştür. Bütün dünya bu yapıcı tutumu hayranlıkla izlemiştir. Vicdan sahibi herkes bu görüşmelerin neden kesildiğini çok iyi biliyor. KKTC’nin de Türkiye’nin de çözüm konusundaki iradesi baştan beri vardı ve tamdır. Türk tarafını azınlık olarak görmeye devam eden taraf Kıbrıs Rum tarafıdır. Kafalarındaki Enosis, 60 yıldan beri devam etmektedir. Eğer çözüm istiyorsanız, Kıbrıs’ta kardeşlik istiyorsanız eşit, adil yönetimi kabul etmeniz lazım. Şimdi niyetiniz ortaya çıkmıştır. Enosis hayali tekrar hortlamış, gerçek niyetiniz bütün dünyaca bilinir hale gelmiştir.”
OYALAMA KABUL EDİLEMEZ
Başbakan Binali Yıldırım, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün ile de ayrı ayrı görüştü. Yıldırım, Akıncı ile KKTC Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki görüşmeleri sonrasında ortak basın toplantısında, “Türk tarafının, uluslararası camianın yoktan sebeplerle oyalanması ve müzakerelerin zamana yayılması artık kabul edilemez ve sürdürülemez bir durumdur” dedi.
Rum tarafının ortaya net bir irade koyma zamanının geldiğini kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti: “Unutulmamalıdır ki kapsamlı çözüm, sadece müzakere başlıklarında mutabakata varmakla değil, eşit ortaklık anlayışının özümsenmesi, müşterek geleceğe olan inancın benimsenmesiyle mümkün olacaktır. Irkçı, dışlayıcı tavırlar yerine bu anlayış ve inancın genç nesillere aşılanması bir ihtiyaçtır. Rum Meclisinin, Ada’daki Rumlar arasında 1950 yılında Enosis amacıyla düzenlenen plebisitin, Rum tarafındaki okullarda anılmasına yönelik geçen ay aldığı karar büyük bir talihsizliktir. Kıbrıs meselesine adil, kalıcı, kapsamlı bir çözüm bulunması yönündeki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin çabalarını desteklemeye devam edeceğiz.”
SONUNDA LASTİK PATLADI
Başbakan Yıldırım, mevkidaşı Özgürgün ile görüşme öncesinde de “Müzakere meselesinde nihayet lastik patladı. Baştan beri burada bir güven problemi olduğu bilinen bir gerçekti, ancak özellikle Türk tarafı yapıcı, işi bozan taraf değil, sonuna kadar çözüm iradesine sahip olan taraf olarak gerekli çabayı, fedakarlığı gösterdi” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...