Turistik yerleri gösteren dizilerin vergisi indirilsin

Düzenleyen:
Turistik yerleri gösteren dizilerin vergisi indirilsin

MAGAZİN Haberleri

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye’nin tanıtımında dizi filmlerin önemine değindi.

Palandöken “Ülkemizin tanıtımı dizi filmlerimiz aracılığıyla da yapılırsa hedefe daha kolay ulaşılır. 120 ülkeye dizi film ihraç ediyor. Turizm Bakanlığı da bunu dikkate alarak tanıtım stratejisinde film yapımcıları ile birlikte çalışmalı, ortak projeler uygulamalı...” dedi. Türkiye’nin tarihî, kültürel ve turistik yerlerini dizi ve filmlerde gösteren senaryolar için bunların gişe gelirleri üzerinden belli bir oranda vergi indirimi yapılmasının turizm gelirlerinin artmasını sağlayacağını ifade eden Palandöken “Bu metot uzun yıllardır ABD’de uygulanıyor. Bizde de uygulanması hâlinde dizi ve filmler teşvik edilmiş olur. Bunun sayesinde turist sayısı ve döviz girişi artar. Binlerce yıllık tarihi barındıran bu coğrafya yeterli tanıtım ve uygun politikalarla dünyanın en fazla turist çeken ülkesi haline gelebilir. Tarihî ve kültürel varlıklarımızın kıymetini ve bunların sağlayacağı fırsatları çok iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu. 

Truva heykeli turist sayısını %73 artırdı

Yapılan araştırmalardan bahseden Palandöken, şu tespitlere yer verdi: “Yüzüklerin Efendisi filminin Yeni Zelanda’ya katkısı 2 milyar dolar. Bu film sayesinde Yeni Zelanda’ya gelen ziyaretçi sayısı, yüzde 50’lik artışla 2,4 milyona ulaştı. Bir başka araştırmada Avrupalıların yüzde 80’inin film ve dizilerde gördükleri bölgelere gitmeyi tercih ettiklerini ortaya koymuştur. Truva adlı filmde sadece heykelin Türkiye’den getirilmesiyle Çanakkale’ye gelen turist sayısında yüzde 73 artış sağlanmıştır. İnsan, seyredip etkilendiği dizide hikâyenin geçtiği ülke veya şehre ulaşmak istiyor ve artık potansiyel bir turist oluyor...” 

 

 

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...