Oyuncu Jason Statham’ın Filisten’e destek verdiği iddiası… Gerçek başka çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:

MAGAZİN Haberleri  / Anadolu Ajansı

Hollywood’un ünlü oyuncusu Jason Statham’ın Filisten’de yaşanan zulme sessiz kalmayarak, aracına Filistin bayrağı asıp tepki gösterdiği iddia edildi. Sosyal medyada gündem olan olayın aslı başka çıktı.

İsrail'in 18 gündür bomba yağdırdığı Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 5 bin 700'ü aştı. İsrail’in Filistin halkına yaptığı saldırılara dünyanın birçok yerinden tepki geldi. Zulme sessiz kalmayan ünlü isimler tepkilerini sosyal medyadan dile getirirken, oyuncu Jason Statham’ın aracına bayrak asarak Filistin’e destek verdiği iddia edildi. 

Otomobiline Filistin bayrağı astığı görülen kişinin İngiliz oyuncu Jason Statham olduğu iddiası kısa süre içinde sosyal medyada yayıldı. Farklı mecralarda on binlerce kez paylaşılan görüntü milyonlarca görüntülenme sayısına ulaştı. 

Oyuncu Jason Statham’ın Filisten’e destek verdiği iddiası… Gerçek başka çıktı

BAŞKA BİRİ TARAFINDAN PAYLAŞILDIĞI ANLAŞILDI

Gerçek ise uzun sürmeden ortaya çıktı. Görüntüden yola çıkarak yapılan araştırmalarda, videonun ilk olarak 2 gün önce bir kullanıcı tarafından paylaşıldığı tespit edildi. Görüntüden yola çıkarak 'Sitsavorbite' adlı kullanıcının Instagram hesabındaki hikayeleri incelendiğinde ise kullanıcı tarafından görüntün hikayesinin paylaşıldığı görüldü.

Kullanıcının "Geçtiğimiz gün aracımın lastiklerini değiştiriyordum ve arabasının kaputuna Filistin bayrağı asan bu adamı gördüm" mesajını paylaştığı görüldü.

Paylaşımdaki kişinin Jason Statham olduğu iddiasının ise Malezyalı bir TikTok kullanıcısının "Bu kişi Jason Statham mı?" yorumunun ardından başlayan bir yanlış anlaşılmanın ürünü olduğu anlaşıldı.

Ayırca videodaki kişiyle Jason Statham'ın aynı açıdan çekilmiş görüntüsü yapay zeka uygulamalarında karşılaştırıldığında da yüzler arasındaki benzerliğin yüzde %15 civarında olduğu görüldü.

GÖRÜNTÜLER BİR ARAÇ YIKAMA TESİSİNDE ÇEKİLDİ

Görüntünün çekildiği yer ise ABD'nin Ohio eyaletinde bulunan bir araç yıkama tesisi. Tabelasından 'Moo Moo Carwash' isimli bir işletme olduğu anlaşılan binanın Google Maps'te, ABD'nin Ohio eyaletindeki Hillard-Rome caddesinin üzerinde olduğu görülüyor.

Oyuncu Jason Statham’ın Filisten’e destek verdiği iddiası… Gerçek başka çıktı

Görüntü dikkatle incelendiğinde sokak lambaları (yeşil kare içinde) ve araç yıkama tesisinin dış aydınlatma apliklerinin (kırmızı çember içinde) birbirleriyle uyuştuğu da görülüyor.

Oyuncu Jason Statham’ın Filisten’e destek verdiği iddiası… Gerçek başka çıktı

Ayrıca görüntü dikkatle incelendiğinde videoyu çeken kameranın bir camın arkasında olduğu, görüntüdeki yansımadan anlaşılıyor. Bu da görüntünün çekildiği yer olarak araç yıkama tesisinin karşısındaki market binasını işaret ediyor.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...