Tiyatrocu ve sunucu Metin Uca hayatını kaybetti

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
Tiyatrocu ve sunucu Metin Uca hayatını kaybetti
MAGAZİN Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Kocaeli'de trafik kazası geçiren ve kaldırıldığı hastanede entübe edilen Metin Uca hayatını kaybetti. Uca'nın ölümünü, menajeri Kübra Kalem Baykara sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Ünlü televizyon programcısı ve sunucu Metin Uca hayatını kaybetti. Uca'nın menajeri Kübra Kalem Baykara, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Metin Uca'nın öldüğünü duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli'de trafik kazası geçiren Uca, boyun şah damarının tıkanması nedeniyle acil ameliyata alınmıştı. Sağlık durumu düzelince dün taburcu edilmesi planlanıyordu ancak, beklenmedik bir şekilde yeniden fenalaşarak operasyona alındı. Sabah saatlerinde entübe edilen Uca'nın kritik 72 saatlik süreci atlatması bekleniyordu fakat Metin Uca hayatını kaybetti.

Metin Uca'nın menajeri Kübra Kalem Baykara, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''Metin Uca'mızı kaybettik. Kalbimiz acıyor.'' ifadelerini kullandı. 

Tiyatrocu ve sunucu Metin Uca hayatını kaybetti

CENAZESİ ADLİ TIP KURUMUNDA

Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken rahatsızlık geçiren ve kaza yapan ünlü sunucu Metin Uca, Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. En son tedavi gördüğü hastanede entübe edilen Metin Uca saat 01.30 sularında hayatını kaybetti. Uca’nın cansız bedeni incelenmek üzere Yenibosna Adli Tıp Kurumu Morgu’na getirildi. 

METİN UCA KİMDİR?

Sunucu, yazar, seslendirme sanatçısı Metin Uca, 13 Kasım 1961’de doğdu. Babası Hakkarili annesi Bilecikli olan; kimya mühendisliği, jeoloji mühendisliği ve tiyatro eğitimleri alan Uca, 1987 yılında kazandığı Anadolu Ajansı sınavıyla muhabirliğe başladı. 1989 yılında TRT'ye geçen Metin Uca, daha sonra Kanal D, Show TV, atv, Star TV gibi kuruluşlarda muhabirlik, programcılık yaptı.

1999 yılından sonra "Günaydın Türkiye" adlı sabah haberleri programı ve 2002 yılında Star TV'de yayımlanmaya başlayan "Passaparola" adlı yarışmayla tanındı. Tek kişilik gösterilere de çıkan ve seslendirme çalışmaları yapan Uca, 2010-2011 yılları arasında Star TV'de yayınlanan Passaparola adlı programın sunuculuğunu yaptı.

 
Düzenleyen:  - MAGAZİN
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Partesya 17 Kasım 2023 09:24

Şimdi uzayın derinliklerinde ışıklara doğru uçuyordu.

Sonraki Haber Yükleniyor...