İsrail'in 'Şifa' tiyatrosu

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
İsrail'in 'Şifa' tiyatrosu

DÜNYA Haberleri  / Türkiye Gazetesi

“Hamas’ın karargâhı” diyerek tanklarla bastıkları, altında tünel ağı bulunduğunu ve mühimmat saklandığını söyledikleri Şifa Hastanesinde iddialarına delil bulamadılar. Dalga konusu oldular. Şimdi de 400 yataklı hastaneyi askerî üs yapmaya çalışıyorlar.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Gazze’de binlerce kişinin sığındığı ve tedavi gördüğü Şifa Hastanesine “Hamas’ın karargâhı” diyerek gece baskını yapan İsrail ordusu umduğunu bulamadı. Siyonistler, yalanları deşifre olunca tiyatroya kalkıştı.

İsrail ordusu, dünya savaş tarihinde görülmemiş bir suça imza atarak tanklarla hastane bastı. Askerler gaz sıkıp hastaların yattığı odaları aradı. Ancak karargâh denilen hastaneden ne Hamaslı çıktı ne tünel ne de silah. İsrail subayları bunun üzerine birkaç küflenmiş tüfek gösterip “İşte silah ve mühimmat” diye propaganda yapmaya kalktı. Görüntüler, dünya medyasında dalga konusu oldu. İsrail’in sağcı Jerusalem Post gazetesi bile kayıtları “hayal kırıklığı” diye nitelendirip “200 Hamas militanı buharlaşıp yok mu oldu?” sorusunu yöneltti.

İsrail'in 'Şifa' tiyatrosu
200 Hamaslının olduğunu söyledikleri hastanede İsrail askerlerine tek kurşun sıkılmadı.

GÖSTERMELİK YARDIM

İsrail ordusuna ait hesaplar, önceki gün Şifa Hastanesine tıbbi yardım malzemesi götürdüklerini gösteren fotoğraflar paylaştı. Dünya kamuoyunu kandırmaya yönelik görüntülerde askerlerin paket taşıdığı görüldü. Askerlerin yardım pozu verirken “Yüzlerce silahlı Hamaslı militanın bulunduğunu” söyledikleri Şifa Hastanesinin bahçesinde ellerini kollarını sallaya sallaya gezmesi dikkatlerden kaçmadı. Yardım getirdiği belirtilen askerler perde gerisinde ise dehşet saçtı. Hareket eden her şeyi hedef alan İsrail güçleri bir ameliyathane ve eczane odasını bomba ile patlattı, tıbbi ekipmanları imha etti. Hastane yetkilileri “Ölülerin cesetlerini aradılar. Su borularını patlattılar. Bazı aileleri depolarda tutuluyor. Acil servisler de dâhil olmak üzere içeride dolaşıyorlar. Hastane içerisinde herhangi bir çatışma yaşanmadı. Onlara kurşun sıkılmadı. Hastane yiyecek, su ve elektriğin bulunmadığı büyük bir hapishaneye dönüştürüldü” dedi.

İsrail'in 'Şifa' tiyatrosu
“Mühimmat deposunu bulduk”  dediler, birkaç paslı tüfek, bilgisayar ve yarım kasa hurma gösterdiler.

TÜNEL ARADILAR AMA...

Bahçedeki çadırlar, tesisler ve çardaklar yıkıldı. Hastanede yüzlerce kişi gözleri bağlanarak sorguya çekildi. Bazılarının çırılçıplak soyulduğu belirtildi. İsrail güçlerinin sağlık kompleksinin avlusuna yüz tanıma kameraları ve elektronik kapılar yerleştirdiği öğrenildi. Yalanı ortaya çıkınca Şifa Hastanesine tanklarını çeken İsrail ordusu, buldozerlerle bahçeyi dümdüz etti. Hastanede tünel ağı olduğu iddiasını destekleyebilecek herhangi bir delil bulunamadı. İsrail’in iddialarından biri de hastanenin bodrumunda rehinelerin olduğuydu. İsrail Ordu Radyosu “Şifa Hastanesinde İsrailli esirlerin bulunduğuna dair belirti yok” yayınını yaptı.

İsrail'in 'Şifa' tiyatrosu

ASKERÎ ÜS YAPACAKLAR...

Hamas kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İsrail hastaneye karargâh yapmayı planlıyor. Kaynaklar “İsrail savaştan sürekli kaçıyor. Direnişçilerle karşılaşmaktan korkuyorlar. Sürekli yalanlarla hayalî zaferler üretiyorlar. Şifa Hastanesini Hamas’ın merkezi olduğu yalanıyla işgal ettiler. İddialarına dönük tek bir delil bulamadılar. İşledikleri bu büyük savaş suçuna rağmen hastaneyi ele geçirmeyi Hamas’ın merkezine girmek gibi gösteriyorlar. Şifa Hastanesi sivillerimiz için tıbbi bir kompleks ve sığınaktı. İsrail şimdi 400 yatak kapasiteli hastaneyi askerî üs hâline getiriyor” dedi.

Şifa Hastanesinde 700 hasta ve yaralının yanı sıra 650 sağlık çalışanının olduğu, bunların dışında da hastaneye sığınan yaklaşık 1.000 kişinin bulunduğu belirtiliyor.

İsrail'in 'Şifa' tiyatrosu

YALAN MAKİNESİNE DÖNDÜLER

Gazetemize değerlendirmelerde bulunan Filistinli doktor Said el-Haj, işgal sürecinin ilk günden itibaren İsrail yalanlarıyla örüldüğünü ifade etti. El-Haj şunları söyledi: İsrail’in cumhurbaşkanı, başbakanı, bakanları, komutanları defalarca kendi ifadelerini ya değiştirdi ya da sildi. 7 Ekim sonrası İsrail yalan makinesine döndü. ‘Bebekler öldürüldü, kadınlara tecavüz edildi, siviller tarandı, hastaneler cephanelik yapıldı, sağlık birimlerine tünel bağlantısı bulunuyor, esirler hastanede saklanıyor, Hamas sivilleri kalkan yapıyor’ yalanlarını attılar. En büyük yalanlarından birisi güvenlik koridoru açtıkları yönündeydi. Böylece yüzlerce sivili hem geçiş güzergâhında hem de gittikleri yerde izleyip bombalarla katlettiler. Ambulanslar çalışabilir deyip 70’ten fazla ambulansı hedef aldılar. Hastaneler siviller için son sığınaktı. Ancak 34 hastaneden 23’ü harabeye döndü. Hedefleri halkımızı önce guneye ardından Sina’ya sürmek. Bütün dünya yeni bir vahşet ve sürgüne hazır olsun.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...