Karsu 5 ay sonra Hatay’da… Enkazların arasından duygulandıran paylaşım

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Karsu 5 ay sonra Hatay’da… Enkazların arasından duygulandıran paylaşım

MAGAZİN Haberleri

Depremin büyük yıkım yaşattığı Hatay’da 17 akrabasını kaybeden Karsu, bayram vesilesiyle memleketine gitti. Enkazların arasında dolaşan şarkıcı, duygulandıran bir paylaşım yaptı.

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde 55 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti, 11 ilde büyük yıkım yaşandı. Yakınlarından 17 kişiyi kaybeden Karsu, felaketten yaklaşık 5 ay sonra memleketi Hatay’a bayram ziyaretinde bulundu.

PAYLAŞIMI DUYGULANDIRDI

Bu süreçte depremzedeler için büyük yardım kampanyaları düzenleyen Karsu, depremden 5 ay sonra şehirdeki akrabalarıyla bir araya geldi. Ünlü şarkıcı, yer sofrasından fotoğraflar paylaştı. Karsu ayrıca şehri dolaştı, enkazların arasında çektiği videolarla şehirdeki yıkımı takipçileriyle paylaştı.

Karsu 5 ay sonra Hatay’da… Enkazların arasından duygulandıran paylaşım

“LÜTFEN ONLARI UNUTMAYIN”

Hatay’ın Karsu Köyü’nden 1990’da Hollanda’ya göç eden bir ailenin kızı olan Karsu, daha önce Türkiye Gazetesi’nden Mahmut Özay’a verdiği röportajda duygularını şu sözlerle ifade etmişti:

“Ailemden 17 kişi hayatını kaybetti. Halalarım, kuzenlerim, onların çocukları... Bu acılar unutulmaz. Ailenizden sevdiğiniz 17 kişiyi seçin ve onların şu an olmadığını düşünün. İnanılmaz bir his. Ailemin geri kalanları şu an köyde görüşüyorum. Onlara ‘Neye ihtiyacınız var’ diye soruyorum ‘Aman bizi unutmasınlar’ diyorlar. Hayat devam ediyor ama bölgede hâlâ çok fazla şeye ihtiyaç var.  İlk haftalarda herkes akın etti fakat asıl destek şimdi gerekiyor.

Oradaki insanlar şoku yeni yeni atlattı, yeni uyandılar ve asıl yardımı şimdi bekliyorlar. ‘Annemi ve babamı kaybettim. Abla, ben şimdi ne yapacağım’ diyen onlarca mesaj alıyorum her gün. Lütfen onları unutmayın. Adımın gizemine inanıyorum. Hayatımın hedefi deprem bölgesini unutturmamak olacak. Binlerce proje yapacağım ve o bölgeyi inşallah hep beraber eski hâline getireceğiz.”

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...