Seçimleri kaybeden Aleksis Çipras istifa etti! Vedasında Nazım Hikmet'ten alıntı yaptı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Seçimleri kaybeden Aleksis Çipras istifa etti! Vedasında Nazım Hikmet'ten alıntı yaptı

DÜNYA Haberleri

Yunanistan'da ana muhalefet partisi Syriza'nın lideri Aleksis Çipras, pazar günkü seçimlerde aldığı yenilginin ardından partisinin genel başkanlığından istifa ettiğini açıkladı.

Yunanistan'da 21 Mayıs'ta gerçekleştirilen genel seçimlerin ardından hiçbir parti hükümeti kurma görevini kabul etmedi. İkinci kez düzenlenen seçimlerde ise Başbakan Kyriakos Miçotakis'in lideri olduğu Yeni Demokrasi (ND) Partisi oyların yüzde 40'tan fazlasını alarak seçimin galibi oldu. Bu sonuçla birlikte Yeni Demokrasi Partisi 158 milletvekili ile tek başına iktidara geldi.

ÇİPRAS PARTİSİNDEN İSTİDA ETTİ

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Aleksis Çipras liderliğindeki Radikal Sol Koalisyon - İlerici İttifak’ı (SYRIZA) oyların yüzde 17,8’ini alarak 47 sandalye elde ederken, Çipras'tan önemli bir hamle geldi. Yunanistan'ın solcu lideri Çipras, Syriza partisi liderliğinden istifa ettiğini duyurdu.

"YENİ BİR SAYFA AÇMANIN ZAMANI GELDİ"

Basın açıklamasında bulunan Çipras, "Küçük bir sol partinin liderliğini daha 34 yaşındayken üstlendim, beraber yaptığımız bu yolculuk çoğu zaman tehlikeli, tuzaklarla doluydu ama heyecan vericiydi" diye konuştu.

SYRIZA için yeni bir sayfa açmanın zamanının geldiğini söyleyen Çipras, 25 Haziran'daki genel seçim sonuçlarının SYRIZA'ya, ana muhalefeti üstlenmek ve değişime gitmek olmak üzere iki görev yüklediğini ifade etti.

NAZIM HİKMET'İN SÖZLERİYLE VEDA ETTİ

Çipras, partinin bir an evvel yeni bir yapılanmaya gitmesi gerektiğini belirterek "Yeni bir SYRIZA oluşturmak önceliğimizdir. Yeniden yapılanmaya ilişkin inancımı, eylemlerimle desteklemeden sadece sözle ifade etmem iki yüzlülük olurdu" diye konuştu.

SYRIZA'nın yeni bir değişim ihtiyacını anladığını kaydeden Çipras, "Parti üyelerinin yeni bir parti lider kadrosu seçmesini önermeye, ilgili sürece hemen başlanmasına karar verdim. Ben de tabii ki aday olmayacağım" ifadelerini kullandı. Çipras, değişim sürecinde ve öncesinde parti için çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Nazım Hikmet’ten alıntı yapan Çipras, "En güzel deniz henüz gidilmemiş olandır" dedi. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...