James Bond filminin efsanesiydi: Otomobilin satış fiyatı dudak uçuklattı

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
James Bond filminin efsanesiydi: Otomobilin satış fiyatı dudak uçuklattı
MAGAZİN Haberleri  / TRT Haber

James Bond’un ikonik otomobili rekor bir fiyattan alıcı buldu. James Bon serisinin son filmi 'Ölmek İçin Zaman Yok'ta (No Time To Die) kullanılan otomobil açık artırmada satıldı. Başrolünde Daniel Craig'in oynadığı 25’inci ‘Bond’ filmi ‘Ölmek İçin Zaman Yok’ta kullanılan otomobil İngiltere’nin başkenti Londra’daki müzayede evinde açık artırmaya çıktı.

James Bond’un ikonik otomobili rekor bir fiyattan alıcı buldu. James Bon serisinin son filmi 'Ölmek İçin Zaman Yok'ta (No Time To Die) kullanılan otomobil açık artırmada satıldı. 
Başrolünde Daniel Craig'in oynadığı 25’inci ‘Bond’ filmi ‘Ölmek İçin Zaman Yok’ta kullanılan otomobil İngiltere’nin başkenti Londra’daki müzayede evinde açık artırmaya çıktı.
Müzayede evindeki açık artırmada ikonik araç, 2,92 milyon sterline alıcı buldu. Yani 60 milyon TL’ye satıldı. 
2021 yılında araç üreticisi Aston Martin tarafından filmdeki dublör sürücüleri için özel olarak tasarlanan otomobil, 25’inci Bond filminde kullanılmıştı. 
TRT Haber’in aktardığına göre, otomobil filmdeki heyecanlı kaçış sahnelerinde kullanıldığı için çizikler ve darbelerle birlikte satıldı. 
Klasik bir DB5 olmasına rağmen otomobil modern bir motora ve şanzımana sahip. Araçta özel ralli kros süspansiyonun ve frenlerinin bulunduğu da belirtiliyor. Orijinal DB5’e lüks ve konfor açısından birebir benzeyen kopya otomobilin trafiğe çıkması için yasal izninin bulunduğu da açıklandı.
Bu arada otomobilin satışından elde edilen gelir, Kral Charles'ın 1976 yılında kurduğu ‘Prince's Trust’ adlı yardım kurumuna bağışlandı. Kurum, 11-30 yaş arası işsizlere ve yoksul öğrencilere yardımlarda bulunuyor. 

Ayrıca müzayedede Bond filminde kullanılan Land Rover arabalar, motosiklet, saatler ve takım elbiseler de açık artırmada satılıyor.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...