Hayal Köseoğlu hastalığını ilk kez açıkladı! İtirafıyla gündem oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hayal Köseoğlu hastalığını ilk kez açıkladı! İtirafıyla gündem oldu

MAGAZİN Haberleri

Oyuncu Hayal Köseoğlu, uzun süre mücadele ettiği hastalığını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla açıkladı.

Aşk-ı Memnu, Muhteşem Yüzyıl, İstanbullu Gelin, Mahkum gibi dizilerdeki oynadığı rollerle adından söz ettiren Hayal Köseoğlu, “Yeme bozuklukları havalı değildir" yazdığı elbisesiyle verdiği pozları paylaştı. Ünlü isim sonrasında kıyafetinde yazan yazıya açıklık getirdi. 

Katıldığı ödül töreninde kendi tasarladığı elbiseyi giyen Köseoğlu, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda uzun süredir yaşadığı rahatsızlığı itiraf etti.

“YEME BOZUKLUKLARI HAVALI DEĞİLDİR”

1 milyon takipçili sosyal medya hesabından açıklama yapan Köseoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Dün ilk defa her parçasını kendi oluşturduğum, kendi boyadığım, kendi yaptığım bir şeyle çok çok güzel gözükme amacının dışında bir istek ve kendimi ifade etme coşkusuyla katıldım geceye. Evet, belki kesinlikle en şık, en stil sahibi ben değildim ama kendimi çok iyi hissettim. İfade edebilmek önemli ama ifade yöntemi oturana hatta kusursuzlaşana kadar hata yapma, en iyisi olmama, becerememe özgürlüğünü kendine vermek de çok önemli. İnsan böyle gelişiyor ve hayal ederken kendini hata yapma kaygısından uzakken serbest bırakabiliyor. Üzerimde akrilik boyayla 'eating disorders are not cool' yazıyor (Yeme bozuklukları havalı değildir). Çünkü ne kadar inkar etsek de 'bugün hiçbir şey yemedim ya' demenin sapkın bir karizması olan bir dünyada yaşıyoruz.”

Hayal Köseoğlu hastalığını ilk kez açıkladı! İtirafıyla gündem oldu

“BENİM İÇİN KIYMETLİYDİ VE YAPTIM”

Dismorfik ve blumiayla mücadele ettiğini belirten oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kendim uzun süre beden dismorfik bozukluğu ve kısa süre blumiayla mücadele etmiş bir insan olarak bunu üzerimde taşımak benim için kıymetliydi ve yaptım. Geceye uygun olsun diye de üzerine birtakım payetler ve simli biye ekledim. Ve ne olursa olsun kendimi çok iyi hissettim. Tarz olmak, rüküş olmak, güzel olmak, çirkin olmak yerine cesareti ve özgürlüğü hissettim dün gece. Bu, küçük Hayalciğe teşekkür postudur. Hep kafanın dikine gittin, hep de gitmeye devam et. Yol orası.

DİSMORFİK BOZUKLUĞU NEDİR?

Beden dismorfik bozukluğu, temelde bir fiziksel kusuru olsun olmasın, veya hafif derecede bir fiziksel kusuru olduğu durumlarda, kişinin bu dış görünümü ile zihinsel olarak aşırı derecede uğraşması ve meşgul olması hali olarak tanımlanabilir

BLUMİA NEDİR?

Kısaca bulimia olarak bilinen Bulimia nervoza, ciddi ve potansiyel olarak hayati risklere yol açabilecek bir yeme bozukluğudur. Bulimia hastaları genellikle gizli bir şekilde, aşırı miktarlarda, kendilerini durduramadan ve kontrollerini yitirerek yemek yiyebilirler. Bu yeme ataklarının ardından da aldıkları fazla kalorilerden sağlıksız bir şekilde kurtulmaya çalışabilirler. Bulimia hastası olan bireyler genellikle kendi kiloları ve vücut şekillerine takıntılı bir yaklaşım sergilerler. Birey, sahip olduğunu düşündüğü kusurlar için kendisine ciddi ve sert bir önyargı ile yaklaşabilir.

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...