Deniz Uğur’dan Gazze çağrısı: Zulme ses çıkarmamak suça ortak olmaktır

Düzenleyen: / Kaynak: sabah.com.tr
- Güncelleme:
Deniz Uğur’dan Gazze çağrısı: Zulme ses çıkarmamak suça ortak olmaktır

Magazin Haberleri  / sabah.com.tr

İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim’den bu yana devam eden çatışmalarda Gazze Şeridi’nde öldürülenlerin sayısı 15 bin 899’a yükseldi. Ünlü oyuncu Deniz Uğur, gerçekleştirilen kanlı saldırılara tepki göstererek “Bu zulme ses çıkarmamak da suça ortak olmaktır” şeklinde konuştu.

İsrail ordusunun Gazze’ye yönelik saldırıları sürüyor. Birçok ünlü yaşanan zulme ve sivillerin ölmesine tepki göstermeye devam ediyor. Ses çıkarmamanın suça ortak olmakla eş değer olduğunu belirten Deniz Uğur, ‘sessiz kalmayın’ çağrısı yaptı.

“GAZZE’DE PARAMPARÇA OLAN AİLELER HAFIZAMDAN GİTMİYOR”

İsrail’in Filistin’e zulmüne dikkat çekmek için sosyal medyadan sık sık paylaşım yapan oyuncu Deniz Uğur, Sabah’a verdiği röportajda yaşananlar karşısında hissettiklerini açıkladı:

“Bir kadın ve anne olarak yaşananlardan dolayı çok büyük üzüntü duyuyorum. Büyük bir trajedi yaşanıyor, Filistin halkı ile empati kuruyorum. Çok büyük bir acı. Dünyaya seslenebilmek için sosyal medyadan videolar yayınlıyorum. Böyle sarsıcı bir dönemden geçerken, insanlara yaşananlara yönelik çağrı yapmak istedim. Milyonlarca kişiye ulaştı çağrım. Toplumumuzdan inanılmaz güzel dönüşler aldım. Ben çok inançlı bir insanım ve Allah'tan başka hiçbir şeyden korkmam. Gazze'de paramparça olan aileler, çocuklar ve bebekler hafızamdan gitmiyor. Acılarını derinden hissediyorum.

Deniz Uğur’dan Gazze çağrısı: Zulme ses çıkarmamak suça ortak olmaktır

“CUMHURBAŞKANIMIZIN İZLEDİĞİ POLİTİKA’YI BAŞARILI BULUYORUM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konuda izlediği politikayı başarılı bulduğunu belirten Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Filistin bizim milli meselemizdir. Türkiye Cumhuriyeti olarak, Osmanlı İmparatorluğu'nun devamı olan bir ülkeyiz. Osmanlı'nın himayesi altında olan topraklardı oralar. Zaten bundan dolayı da Türkiye garantör ülke olmak istiyor. Cumhurbaşkanımızın bu noktada izlediği politikayı son derece haklı, doğru ve başarılı buluyorum. Türkiye'nin Filistin konusundaki hassasiyeti doğal ve olması gereken bir tavır. Burada muhalif olan kesimler de at gözlüğü takarak, sabit fikirli davranmamalı. Cumhurbaşkanımızın her çabasının sadece taşlanarak, milli menfaatlerimiz açısından hayırlı icraatları görmezden gelinerek muhalefet yapılması akılcı değil. Eleştiri hakkı herkesin var ama Filistin bizim milli meselemiz. Milli konularda tek vücut davranmamız gerekiyor. Bu çok net.”

Düzenleyen:  - Magazin
Kaynak: sabah.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...