Aliya İzzetbegoviç seyirciyle buluşacak

Düzenleyen:
Aliya İzzetbegoviç seyirciyle buluşacak

MAGAZİN Haberleri

14 yıl önce vefat eden ve gençliğinde Boşnakların hakkını savunduğu için beş yıl cezaevinde kalan İzzetbegoviç’i oyuncu Yurdaer Okur canlandıracak

Bosna Hersek’in ilk cumhurbaşkanı Aliya İzetbegoviç’in hayatını anlatacak “Aliya” isimli mini dizi, Türk izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Yurdaer Okur, Bosna Hersek’in ilk cumhurbaşkanı olan Aliya İzzetbegoviç’in hayatını konu alan ‘Aliya’da rol alacak. Okur, 14 yıl önce vefat eden ve gençliğinde Müslümanların hakkını savunduğu için beş yıl cezaevinde kalan İzzetbegoviç’i canlandıracak. Devlet adamı hakkında araştırma yapan ve yazdığı kitapları okuyarak rolüne hazırlanan oyuncu, kadro tamamlandıktan sonra çekimler için Bosna Hersek’e gidecek. Sancak Medya’nın yüksek bütçe ayırdığı ve minimum altı bölümlük TV filmi olarak ekrana gelecek olan ‘Aliya’, TRT 1’de seyirciyle buluşacak. Set ekibi ve kadro yaklaşık iki ay boyunca ülkede kalarak, İzzetbegoviç’in yaşadığı yerlerde çekim yapacak. 
Yazar Ahmet Tezcan’ın senaristliğini üstlendiği, ödüllü Boşnak yönetmen Ahmed İmamovic’in ise yönetmen koltuğuna oturduğu dizide, Türk ve Boşnak oyuncular rol alacak. Dizinin yönetmeni Ahmed İmamovic, ‘Aliya’nın büyük bir proje olduğunu vurgulayarak, böyle bir çalışmanın parçası olmanın “inanılmaz tecrübe” yaşattığını söyledi. Çekimlere ağustosta başlayacaklarını açıklayan İmamovic, set ekibinin şu an Bosna Hersek’te bulunduğunu ve son hazırlıkları yaptığını aktardı.  İmamovic, projeyi birçok açıdan önemli bulduğuna işaret ederek, “Televizyonda bir sezon gösterilecek dizi çekmiyoruz belki ama bu yaptığımız serinin özellikle 20, 30 veya 40 yıl sonra gelecek nesiller için çok büyük bir değeri olacak” dedi. 

Yurdaer Okur uyuşturucu ile yakalanmıştı

Aliya İzzetbegoviç’i canlandıracak olan 42 yaşındaki oyuncu Yurdaer Okur, geçtiğimiz aylarda KKTC Ercan Havalimanı’nda 1 gram uyuşturucu ile yakalanmış, suçunu kabul ederek serbest bırakılmıştı. Okur, bu sürecin ardından Seni Kimler Aldı isimli diziden ayrılmıştı.

 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...