AK Parti’den aday olmuştu… Oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu meclise girdi mi?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
AK Parti’den aday olmuştu… Oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu meclise girdi mi?

MAGAZİN Haberleri

Manisa’da iki kez kıl payı milletvekilliğini kaybeden Payitaht Abdülhamit dizisinin 'Tahsin Paşa’sı oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu, AK Parti’den 1. sırada aday gösterilmişti. Peki, Yenişehirlioğlu milletvekili seçildi mi, meclise girebildi mi?

14 Mayıs 2023'te yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin sonuçları netleşmeye başladı, oyların yüzde 99’u açıldı. 

MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ Mİ?

Manisa'da daha önce iki kez milletvekili adayı olan ve her iki seçimi de çok az bir farkla kaybeden Bahadır Yenişehirlioğlu, AK Parti’den birinci sıra milletvekili adayı olmuştu. Payitaht Abdülhamit dizisinde Tahsin Paşa karakterini canlandıran ünlü oyuncu ve yazar Yenişehirlioğlu, 2023 seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Manisa’dan milletvekili seçildi.

AK Parti’den aday olmuştu… Oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu meclise girdi mi?

“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ KORUYACAĞIZ”

Oyunu doğup büyüdüğü Akhisar ilçesindeki evlerinin karşısında bulunan Misak-ı Milli İlkokulu'nda 1306 nolu sandıkta kullanan Yenişehirlioğlu, İhlas Haber Ajansı’na seçimle ilgili şunları söylemişti:

“Memleketimiz için hayırlı uğurlu olsun. Ben de bu seçimlerde oyumu çocukluğumdan beri evimizin karşısında bulunan Misak-ı Milli İlkokulunda kullanıyorum. Ülkemiz için hayırlı uğurlu olmasını istiyoruz. Sıkıntısız, kazasız belasız şu ana kadar takip ettiğimiz netice gayet güzel. Herhangi bir sıkıntı yaşanmaksızın, ülkemizin demokrasi geleneği dört dörtlük ortaya konulmuş durumda. Bu da açıkçası beni çok mutlu ediyor. Bütün sandıkları dolaştım. Gördüğüm o ki insanlarımız oylarını kullanıyor, herhangi bir provokasyon yok, herhangi bir kargaşa yok. Bu da Türkiye’nin ileri demokrasi noktasında ne kadar yol aldığını gösteriyor. Birlik beraberliğimizi koruyacağız. Demokrasinin gereğine saygı göstereceğiz. Umarım ki kaldığımız yerden devam edeceğiz.”

AK Parti’den aday olmuştu… Oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu meclise girdi mi?

BAHADIR YENİŞEHİRLİOĞLU KİMDİR?

Bahadır Nahit Yenişehirlioğlu, 18 Ocak 1962, Manisa doğumlu. Türk oyuncu, hukukçu ve yazardır. Daha çok roman türünde eserler vermiştir. Aynı zamanda da avukattır. Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Bölümü'nden mezundur. 2017-2021 yılları arasında TRT 1'de yayınlanan Payitaht "Abdülhamid" dizisinde 5 sezon boyunca canlandırdığı "Tahsin Paşa" karakteriyle ün kazanmıştır.

Yenişehirlioğlu, 2021-2022 yılları arasında ise TRT 1'de yayınlanan Barbaroslar: Akdeniz'in Kılıcı dizisinde Derviş karakterini oynadı. 2023 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti'den Manisa milletvekili adayı oldu. 

Düzenleyen:  - MAGAZİN
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...