‘Yörük sanatçı’ kültürünü anlatıyor

‘Yörük sanatçı’ kültürünü anlatıyor

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Osmanlının son dönemine kadar göçebe olarak yaşamış bir aileden gelen ve “ait olma” duygusunu kendi tecrübelerinden ilham alarak anlatan sanatçı Ramazan Can’ın eserleri Anna Laudel Bodrum tarafından Bodrum’daki Zai Yaşam’da sergiye taşındı.

MURAT ÖZTEKİN

Sanatçı Can; resim, heykel, mozaik, dokuma ve neon olmak üzere farklı disiplinlerde eserlerinin yer aldığı “Aidiyet” isimli sergisinde, kapitalist düzenin yeni bir toplumsal yapı kurma maksadıyla bütün kültürleri köksüzleştirerek ayakta kalma çabasını ortaya koyuyor.

YERSİZ YURTSUZ ESERLER!

Can, seçkisini bir araya getirirken yirminci yüzyılın ikinci yarısında yaşamış, Fransız yazar ve fi lozof Gilles Deleuze ve politik aktivist Fellix Guatari’nin “göçebe kültürü” düşüncesi ve köksüzlük anlamına gelen “Yersizyurtsuzluk” mefhumundan yola çıkıyor. Sanatçı üretim sürecinde kendi kimliksel arayışları sonucunda göçebe Yörük kültürü gibi konuları araştırırken, bir düşünce tarzı olarak “yersizyurtsuzlaştırma” eylemini aidiyet kavramı üzerinden sorguluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...