Anadol’un ‘Makine Hatıraları’ Teknofest’te

Anadol’un ‘Makine Hatıraları’ Teknofest’te

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Sanatçı Refik Anadol’un “Makine Hatıraları: Uzay” sergisi, Samsun’da yapılan Teknofest Karadeniz’de ziyaretçilerle buluşuyor...

MURAT ÖZTEKİN

Trendyol resmî sponsorluğunda açılan sergi, evrenin derinliklerini keşfetmeyi amaçlayan bilimsel girişimler ve yapay zekâ kullanılarak yapılan görsel spekülasyonlar aracılığıyla bilgi kümelerinin açık uçlu estetik imkânlara dönüştüğü alternatif bir veri evreni oluşturuyor. İki kısımdan meydana gelen serginin ilk bölümü “Hatıralar”, Anadol’un yapay zekâyı kullanarak uzayla ilgili henüz yorumlanmamış görsel verileri topladığı ve onları pigmentlere dönüştürdüğü bir dizi dinamik veri tablosu sunuyor. İkinci bölümü oluşturan “Düşler” ise üç boyutlu veri heykelleri ve mekânla bütünleşik bir yapay zekâ sineması enstalasyonunu içeriyor. En son 3D baskı teknikleriyle oluşturulan veri heykelleri Hubble, ISS ve Mars teleskoplarının görsel hatıralarından esinlenen sentetik manzaraları temsil ediyor. Eserin gelişmiş uzay teleskopları ve diğer uydular tarafından kaydedilen ve şimdiye kadar en büyük uzay temalı veri kümesi olan iki milyondan fazla görüntüden yararlanılarak oluşturulduğu belirtiliyor. “Makine Hatıraları: Uzay”, geçen sene Pilevneli Galeri’de açılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...