Yeni bir sanat kütüphanesi hizmete girdi

Yeni bir sanat kütüphanesi hizmete girdi

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un katılımıyla Zeytinburnu'nda Kazlıçeşme Sanat Kütüphanesi açıldı.

MURAT ÖZTEKİN

Türkiye’deki sanat kütüphanelerine bir yenisi daha ilave oldu... Kazlıçeşme Sanat Kütüphanesi dün İstanbul’da kapılarını açtı. Kütüphanenin açılışı Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy’un katılımıyla gerçekleşti. Resim, grafik, geleneksel sanatlar, fotoğraf, heykel, mimarlık, tasarım, tekstil, moda, sinema, tiyatro, müzik ve arkeoloji dallarında 10 bini aşkın Türkçe ve yabancı kitaba sahip kütüphaneden; öncelikle lisansüstü öğrenciler, akademisyenler ve sanatçılar faydalanacak.

Yeni bir sanat kütüphanesi hizmete girdi

Kütüphanede, bilgisayarlarla veri tabanlarına ve 200 binin üstünde dijital kaynağa ulaşılabilecek, sınırsız tarama hizmeti alınabilecek. Konuşmasında Zeytinburnu’na bir müjdesi olduğunu söyleyen Bakan Özer, “Kültür ve sanatla iç içe olan bir belediyemizin olduğu yere güzel sanatlar lisesi yakışır. İnşallah yarından itibaren Zeytinburnu’na güzel sanatlar lisesi kuruyoruz” dedi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...