Yaz korkuları tavan! | Sinemada bu hafta

- Güncelleme:
Yaz korkuları tavan! | Sinemada bu hafta

Kültür - Sanat Haberleri

Vizyonda bu hafta bir yaz geleneği olarak korku filmleri öne çıkıyor. T3’ün “Sessiz Kâbus”unun yanında yerli filmler “Oda” ve “Ehl-i Cin: İntikam” gösterime giriyor.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Yaz ayları geldiğinde sinemalarda, korku türüne daha çok yer açılıyor...  Bu hafta da öyle! Vizyona ikisi yerli olmak üzere üç yeni korku filmi giriyor. Yerli eserlerde ise her zaman olduğu gibi geleneksel cin hikâyeleri öne çıkıyor. Küçük bütçeli bu filmlerde, daha ziyade mahallî hikâyelerden ilerleniyor.

SES GERİLİMİ…

Haftanın en dikkat çekici korku filmi İtalya’dan geliyor. “Sessiz Kâbus” adlı eser, kendilerini T3 olarak adlandıran yazar-yönetmenler Alessandro Antonaci, Daniel Lascar ve Stefano Mandalà tarafından çekilmiş. Eserde sesin kendisi bir silah olarak kullanılarak tabiat üstü bir gerilim ortaya konuyor. Lucia Caporaso, Guido Carta, Chiara Casolari gibi oyuncuların rol aldığı film, yaşlı bir adamın İtalya’daki evinde antika bir radyodan çıkan bir varlık tarafından şiddetli saldırıya uğramasıyla başlıyor. Adam ağır bir şekilde yaralanınca, profesyonel bir şarkıcı olan kızı Emma yanına gidiyor. Genç kadın, babası hastanede hayat mücadelesi verirken gittiği evde, stüdyo ekipmanlarıyla oynayıp saldırıdan hemen önce ortaya çıkan aynı ürkütücü sesleri duymaya başlıyor. Radyo ve arkasındaki şeytani varlıkla yüzleşen genç kadın, düşmanının her geçen saat daha da güçlenmesiyle geceden sağ çıkabilmek için lanetin ardındaki karanlık sırrı ortaya çıkarmak zorunda kalıyor. Nihayette ise elbette yüzleşilmesi gereken kabahatler beliriyor.

Yaz korkuları tavan! | Sinemada bu hafta

CİN KORKULARI

Yerli korku filmlerinde cin inancının yeri büyük... Her ne kadar bazı eserler istismara kaçsa da beyazperdedeki durum geleneklerin korkularda tesirli olduğunu gösteriyor. “Ehl-i Cin: İntikam” da adından da anlaşılacağı üzere o geleneksel korkulardan beslenen filmlerden biri oluyor… Yönetmenliğini “No: 26 Ölüm Çığlığı” gibi benzeri filmlerine imza atan Batuhan Çelik’in üstlendiği filmde; Beyza Nur Önsipir, Kerem Can Karaoğlu ve Merve Erçel başrolde. Eserde geçen hikâye ise şöyle: Emre ve Murat arkadaşları Ceren ile Seda’ya verdikleri tatil sözlerini yerine getirmek için yola koyulurlar. Keyifli yolculukları ise terk edilmiş bir köyde engelle karşılaşır. Köyde ikamet etmekte olan Zaği adlı yaşlı kadın, onları bu tatil konusunda ikaz eder. Zira anlattığına göre orada köylüler tarafından yakalanmış ve ormanın derinliklerine gömülerek mühürlenmiş bir cin bulunmaktadır. Ekip tarafından ciddiye bile alınmayan Zaği’nin anlattıkların alametleri ise zamanla ortaya çıkar…

Yaz korkuları tavan! | Sinemada bu hafta

KORKU “ODA”SI

Haftanın diğer korku filmi “Oda” da Türkiye yapımı... Yönetmen Bülent Orçin’in ilk uzun metrajlı yapımı olan eser, kız arkadaşı Deniz’in evinin bir odasında gizemli şeylerin olduğunu fark eden Oğuz’un bu konuyu araştırırken yaşadıklarını gerilimleri merkezine alıyor. Filmde Ceren Gülşah Elmalı, Mustafa Zeren ve Nesrin Tunç gibi oyuncular rol alıyor. 

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ

> “Perili Köşk”
> “Yumurtalar Firarda: Afrika Macerası”
> “Gölge Ajan: İstanbul’da Ölümcül Hesaplaşma”
> “Borcumuz Borç”

EN ÇOK SEYREDİLENLER

> “Oppenheimer” 131 bin 134
> “Meg 2: Çukur” 87 bin 21
> “Barbie” 80 bin 920
> “Ninja Kaplumbağalar: Mutant Kargaşası” 32 bin

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...