Tiyatronun sesi: Cüneyt Gökçer

Düzenleyen:
Tiyatronun sesi: Cüneyt Gökçer

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Türk tiyatrosunun yetiştirdiği en güçlü ve dünyaca meşhur sanatçılardan Cüneyt Gökçer, 1920 yılında Malatya’da hayata merhaba dedi.

Ailesinin karşı çıkmasına rağmen lise yıllarından itibaren tiyatroyla ilgilenmeye başladı. Önce Halkevi Temsil Koluna üye oldu, ardından 1936 yılında ilk defa bir piyeste başrol oynadı. Daha sonra Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’ne girdi. Okurken birçok tiyatro oyununda yer aldı, sonrasında yurt içinde ve yurt dışında tanınır oldu. Yunanistan, İtalya ve Polonya’dan birçok nişanla mükâfatlandırıldı. 38 yaşında iken Muhsin Ertuğrul’dan boşalan Devlet Tiyatrosu Müdürlüğüne tayin oldu. 23 sene boyunca sürdürdüğü bu vazifede Türk tiyatro eserlerine daha çok yer verilmesini sağladı. Necati Cumalı, Recep Bilginer, Yaşar Kemal ve Turan Oflazoğlu gibi yazarların eserlerini seyirciyle buluşturdu. Uzun bir ömrün sonunda solunum yetmezliği sebebiyle Ankara’da öldü. Hayata veda ettiğinde takvimler 23 Aralık 2009’u gösteriyordu.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...