Sultan’ın dramı roman oldu

- Güncelleme:
Sultan’ın dramı roman oldu

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Tarihin en az tanınan hükümdarlarından biri olan Sultan Vahidettin’in San Remo’daki son günleri ve tabutunun hikâyesi ilk defa roman oldu.

MURAT ÖZTEKİN'İN HABERİ - Geçtiğimiz aylarda vefat eden yazar İrfan Söyler’in hayata gözlerini kapatmadan evvel tamamladığı “Sultan Tabutu” adlı eser, okuyucuyla buluştu. Söyler’in vefa için kaleme aldığı eserde, saraydaki şahsi mallarının bile çoğunu almadan yurt dışına çıkmak zorunda kalan, sonrasında ise yıllarca büyük iftiralara maruz bırakılan Vahidettin Han’ın son anlarında ve vefatının ardından yaşananlar hisli bir şekilde işleniyor. Romanın merkezine ise Sultan’ın borçları yüzünden gelen hacizler sebebiyle 49 gün kaldırılamayan tabutu konuyor. 

RAHATSIZ EDİCİ DETAYLAR

Bazen rahatsız edici ve üzücü tarihî detayların da okuyucuya sunulduğu “Sultan Tabutu”, Osmanlının son yılları ile yeni devrin karanlık taraflarına da ayna tutuyor. 23 Yayıncılık etiketi taşıyan kitabın son kısmında ise Sultan Vahidettin hakkında Bülent Ecevit gibi bazı kişilerin görüşleri de yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...